Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 2ης Αποστολής στην Αϊτή. Φάρμακα και κουβέρτες.

Μετά από καθυστέρηση εβδομάδων, το αεροσκάφος που προσφέρθηκε για να πραγματοποιήσει την πτήση Αθήνα - Port au Prince απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας φορτωμένο με φάρμακα, τρόφιμα και άλλο υλικό βάρους 50 τόνων που προσφέρθηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Αϊτή χάριν των θυμάτων του τρομερού σεισμού που έπληξε πρόσφατα τη χώρα αυτή. Η πτήση έγινε στις 8.2.2010 και στο αεροσκάφος επέβαινε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κος Σπύρος Κουβέλης και άλλοι εκπρόσωποι εκείνων που μετείχαν στην ανθρωπιστική αυτή αποστολή.

Το υλικό παραδόθηκε αρμοδίως στην Αϊτή και ο Έλληνας Υφυπουργός συνάντησε τον πρωθυπουργό της Αϊτής.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» μετείχαν με 306 κιβώτια φάρμακα ( αντιβιοτικά, παυσίπονα, επιδεσμικό υλικό, σύριγγες κλπ. ) και 320 κουβέρτες. Οι λοιποί φορείς που μετείχαν στην αποστολή ήταν οι εξής: Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, Φαρμακοποιοί του Κόσμου, MED IN, Γιατροί του Κόσμου, ΕΚΕΠΥ, Φως της Αφρικής, Αλληλεγγύη, Fair Planet. Η Ελληνική μεταφορική επιχείρηση GOLDAIR CAGO SA πραγματοποίησε δωρεάν την περισυλλογή του υλικού των φορέων, την αποθήκευση, συσκευασία και μεταφορά του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» και όλοι οι φορείς που μετείχαν στην εν λόγω αποστολή έλαβαν ευχαριστήρια επιστολή από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κο Σπύρο Κουβέλη.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by