Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση της 16ης αποστολής των Γιατρών Καρδιάς στη Νιγηρία

Την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό την Πολιτεία Benue της Νιγηρίας όπου έφθασε στις 29.1.2010 μέσω της πρωτεύουσας Abuja. Σκοπός της αποστολής ήταν η Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς ασθενείς που διαβιούν σε απομακρυσμένες φτωχές αγροτικές περιοχές της πολιτείας Benue.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Πολιτείας Benue υποδέχθηκε τους «Γιατρούς Καρδιάς» και τους συνόδευσε κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της αποστολής έχοντας προετοιμάσει το πρόγραμμα των επισκέψεων στις επιμέρους περιοχές. 

Στις 29.1.2010 η ομάδα εργάσθηκε στον οικισμό Usar της περιοχής Kwande. Ο τοπικός πληθυσμός διαπιστώθηκε ότι έπασχε, μεταξύ άλλων, από υψηλή πίεση και ελονοσία.

Στις 30.1.2010 η ομάδα επισκέφθηκε και εργάσθηκε στον οικισμό Nyihemba, όπου συχνότερα ήταν τα προβλήματα της υπέρτασης και των παθήσεων του στομάχου.

Στις 31.1.2010 η ομάδα επισκέφθηκε τον οικισμό Agu CHC. Εδώ οι συχνότερη πάθηση ήταν η σχιστοσωμίαση.

Στην 1.2.2010 Το ιατρείο των «Γιατρών Καρδιάς» στήθηκε στην περιοχή Chito. Μεγάλη συχνότητα παρουσίασαν εδώ η ελονοσία, διάφορες λοιμώξεις και κολπίτιδες.

Την ίδια μέρα η ομάδα επέστεψε στην πρωτεύουσα Macurdi της Πολιτείας Benue και φιλοξενήθηκε στον ειδικό ξενώνα του Κυβερνήτη.

Στις 2.2.2010 οι «Γιατροί Καρδιάς» άφησαν το Macurdi, έφθασαν στην Abuja και πήραν το αεροπλάνο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by