Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 24ης Αποστολής στο Μπουρούντι, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Εγκαίνια Σχολικού Κτηρίου, Ένδυση, Επισιτισμός.

Το Σάββατο, 13.3.2010, τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» επισκέφθηκε το Μπουρούντι προκειμένου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα, αγελάδες και παιδικά ενδύματα σε ασθενείς και φτωχούς ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Karuzi. Σκοπός επίσης της αποστολής αυτής ήταν να προσφερθούν τρόφιμα στον οικισμό της Buramata και να τελεσθούν τα εγκαίνια λειτουργίας του σχολικού κτηρίου που ανήγειραν οι «Γιατροί Καρδιάς» στην κοινότητα Nyabikere, στην επαρχία Karuzi.

Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» εργάσθηκε εντατικά στις ακόλουθες κοινότητες της επαρχίας Karuzi:

Δευτέρα, 15.3.10, κοινότητα Shombo, τοποθεσία Rusi.
Τρίτη, 16.3.10, κοινότητα Bugenyusi, τοποθεσία Rugazi.
Τετάρτη, 17.3.10, κοινότητα Mutumba, τοποθεσία Bibara.
Πέμπτη, 18.3.10, κοινότητα Gihogazi, τοποθεσία Rusamara.
Παρασκευή, 19.3.10, κοινότητα Nyabikere, τοποθεσία Ngugo.

Το πλήθος των ασθενών που συνέρρευσε στις πιο πάνω τοποθεσίες ήταν  πολύ μεγάλο και συνολικά εξετάσθηκαν και πήραν τα αναγκαία φάρμακα πολλές χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών. Ο Διοικητής της Επαρχίας παρακολούθησε από κοντά όλες τις εργασίες της ομάδας των «Γιατρών Καρδιάς». Οι κυριότερες ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν ελονοσία, μολύσνεις του αναπνευστικού, διάρροιες, δερματοπάθειες, παρασιτώσεις κλπ. Όλα τα φάρμακα που είχε μαζί της η ομάδα εξαντλήθηκαν.
 
Στη Nyabikere έγιναν με επισημότητα τα εγκαίνια του σχολικού κτηρίου που ανήγειραν εκεί οι «Γιατροί Καρδιάς» ( οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν στις 4.12.2009 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ). Στο κτήριο τοποθετήθηκε αναμνηστική πινακίδα στην οποία αναγράφεται η ονομασία που δόθηκε στο σχολείο: «Μέγας Αλέξανδρος, Alexander the Great». Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Διοικητής της Επαρχίας του Karuzi, όλοι οι τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου που γιόρταζε το γεγονός με τραγούδια και χορούς.

Το κτήριο αποτελείται από 6 μεγάλες σχολικές αίθουσες. Αποφασίσθηκε να αγορασθούν τα αναγκαία θρανία και να κατασκευασθούν τουαλέτες.

Στις πιο φτωχές οικογένειες διανεμήθηκαν 20 αγελάδες, για να έχουν γάλα για τα παιδιά που κινδυνεύουν από ασιτία.

Στα παιδιά δόθηκαν τα ενδύματα που μετέφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» στο Μπουρούντι κατά την προηγούμενη αποστολή τους.

Η ομάδα επισκέφθηκε τον οικισμό στη Buramata όπου διένειμε τρόφιμα στις οικογένειες που λιμοκτονούσαν. Διαπιστώθηκε ότι το έργο ύδρευσης που ολοκλήρωσαν προ μηνών οι «Γιατροί Καρδιάς» λειτουργεί άψογα και οι κάτοικοι έχουν το νερό που χρειάζονται.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by