Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 25ης Αποστολής στο Μπουρούντι. Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη και ένδυση

Το Σάββατο, 29.5.2010, τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» επισκέφθηκε το Μπουρούντι προκειμένου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα και παιδικά ενδύματα σε ασθενείς και φτωχούς ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Kirundo, πλησίον των βορείων συνόρων της χώρας ( σε απόσταση 4 ωρών με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Bujumbura ).

Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» εργάσθηκε εντατικά στις ακόλουθες κοινότητες της επαρχίας Kirundo :

Τρίτη, 1.6.10, πόλη Kirundo, τοποθεσία Cumva.
Τετάρτη, 2.6.10, κοινότητα Busoni, τοποθεσία Burara.
Πέμπτη, 3.6.10, κοινότητα Buga Bira, τοποθεσία Mugange.
Παρασκευή, 4.6.10, κοινότητα Gitobe.
Σάββατο, 5.6.10, κοινότητα Vumbi

Το πλήθος των ασθενών που συνέρρευσε στις πιο πάνω τοποθεσίες ήταν  πολύ μεγάλο και συνολικά εξετάσθηκαν και πήραν τα αναγκαία φάρμακα πολλές χιλιάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών. Οι κυριότερες ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν ελονοσία, μολύνσεις του αναπνευστικού, διάρροιες, δερματοπάθειες, παρασιτώσεις, καχεξία κλπ.

Όλα τα φάρμακα που είχε μαζί της η ομάδα ( 14 μεγάλες τσάντες ) εξαντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ημερών νοσηλείας.
 
Στα παιδιά που ήταν γυμνά ή φορούσαν κουρέλια δόθηκαν τα ενδύματα που μετέφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» στο Μπουρούντι από την Αθήνα.

Είναι πάρα πολύ κακή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σχεδόν όλος ο πληθυσμός της επαρχίας ( πάρα πολλοί έπασχαν από ελονοσία, τα παιδιά έχουν προσβληθεί από ψώρα και δερματοπάθειες και όλος ο πληθυσμός υποσιτίζεται σε μεγάλο βαθμό ).

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by