Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 27ης Αποστολής στο Μπουρούντι. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εγκαίνια οίκου νοσηλευτριών

Την Κυριακή, 13.6.2010, τριμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» επισκέφθηκε το Μπουρούντι προκειμένου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, τρόφιμα και παιδικά ενδύματα στον οικισμό Gisuru της επαρχίας Ruyigi  και να εγκαινιάσει τον οίκο των νοσηλευτριών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νοσοκομειακό συγκρότημα που έχουν ανεγείρει οι «Γιατροί Καρδιάς» στον ίδιο οικισμό.

Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» εργάσθηκε στον οικισμό Gisuru επί τριήμερο ( 15-17 Ιουνίου ). Εκεί προσήλθε μεγάλος αριθμός ασθενών και από τις γύρω περιοχές. Η διανομή των τροφίμων και των παιδικών ενδυμάτων έγινε στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στο Gisuru. Οι ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν ελονοσία, λοιμώξεις του αναπνευστικού κλπ.

Εγκαινιάσθηκε η νέα μονάδα του νοσοκομειακού συγκροτήματος που αποτελείται από τρία κτήρια, τα οποία θα στεγάσουν το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο ( 14 νοσοκόμοι ).

Αγοράσθηκαν 50 μεταλλικά κρεββάτια, κουβέρτες και λοιπά είδη κλινοστρωμνής κλπ. και τοποθετήθηκαν στις διάφορες κλινικές. Όπως διαπιστώθηκε, ολόκληρο το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του. Η Ομάδα μετέφερε για το σκοπό αυτό από την Αθήνα σεντόνια, κουβέρτες και άλλα είδη.

Στις 17.6.2010 η ομάδα μετακινήθηκε στον οικισμό Cakuzo όπου έφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Μπουρούντι Κος Pierre Ngurunziza, για να μιλήσει στον τοπικό πληθυσμό. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε με επαινετικούς λόγους στο έργο των «Γιατρών Καρδιάς» ενώ ο κόσμος επευφημούσε.

Ο Πρόεδρος παρεκάλεσε τους «Γιατρούς Καρδιάς» να αναλάβουν την κατασκευή στο Gisuru κτηριακού συγκροτήματος για τη Σχολή Εκπαίδευσης Νοσηλευτών που θα λειτουργήσει εκεί ( construction d’une ecole paramedicale ).

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by