Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 1ης Αποστολής στο Μάλι (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)

Τετραμελής ομάδα μελών των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα και μέσω Παρισίων με την αεροπορική  εταιρεία Air France έφτασε στην πρωτεύουσα  Bamako του Μάλι.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν την ομάδα Έλληνες που εργάζονται στο Μάλι και ο διπλωμάτης Κος Nandin, που συνεργάζεται μαζί τους. Ο Κος Nandin βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα τόσο σε ό,τι είχε σχέση με την χορήγηση βίζας όσο και με το τελωνείο από τον έλεγχο του οποίου έπρεπε να περάσουν τα φάρμακα που είχε μαζί της η ομάδα. Παρών μεταξύ των Ελλήνων ήταν και ο Κος Γεώργιος Κουρής, ο οποίος φρόντισε για την τοπική προετοιμασία της αποστολής. Ο Έλληνας Κος Χάρης Μάλιος πρόσφερε το αυτοκίνητό του τύπου τζιπ για τις μετακινήσεις της ομάδας στα χωριά όπου εργάσθηκε προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα στους ασθενείς.

Κατά το διήμερο 23 και 24.2.2011, η ομάδα εργάσθηκε στην περιοχή Siby. Τους ασθενείς δέχθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας.

Κατά το διήμερο 25 και 26.2.2011, η ομάδα πρόσφερε τις ιατρικές υπηρεσίες της στην περιοχή Bancoumana με την ενθουσιαστική συνεργασία του δημάρχου της περιοχής. Οι ασθενείς εξετάσθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου.

Στις 27.2.2011 η ομάδα μετακινήθηκε στην περιοχή όπου εργάζονται οι Έλληνες. Εκεί επισκέφθηκε τα χωριά Fila, Teke και  Kela και εξέτασε πλήθη ασθενών.

Οι κυριότερες ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν ελονοσία, αναιμία, γαστροεντερίτιδες, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, παρασιτώσεις, δερματοπάθειες, επιληψία, υπέρταση και οσφυαλγίες.

Στις 28.2.2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρώτη Κυρία της χώρας, την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας του Μάλι με σκοπό την ενημέρωσή της για το έργο των «Γιατρών Καρδιάς». Για τη συνάντηση αυτή φρόντισαν  φίλοι των Ελλήνων του Μάλι και την ομάδα συνόδευσε ο διπλωμάτης Κος Nandin. Η Κα Προέδρου είναι πρόεδρος τοπικής Μη Κυβερνητικής Ογάνωσης για τα ορφανά του Μάλι. Μετά από παράκλησή της η ομάδα πρόσφερε στο νοσοκομείο «Louxembourg» ποσότητα υγρών σιδήρου για τα παιδιά που υποφέρουν από αναιμία.

Στις 28.2.2011 η ομάδα ανεχώρησε από το Μάλι. Στο αεροδρόμιο συνόδευσε τα μέλη της αποστολής ο Κος Nandin, ο οποίος, αναφερόμενος στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στο λαό του Μάλι, είπε αποχαιρετώντας συγκινημένος «μας φέρατε την αγάπη στο Μάλι».

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by