Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

6η Αποστολή στη Σιέρα Λεόνε

Πέντε μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» πραγματοποίησαν αποστολή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη Βόρεια και στη Νότια Επαρχία της χώρας και συγκεκριμένα στην περιοχή των χωριών  Yele και Magbondo. Τοπικά την οργάνωση της αποστολής και το συντονισμό ανέλαβε ο παλαιός φίλος Κος Abdul Fofana και η σύζυγός του Samira.

Το έργο ξεκίνησε από το χωριό Yele (400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Freetown, περιοχή Bo District, Νότια Επαρχία ) και ολοκληρώθηκε στο χωριό Magbondo (περιοχή Tonkolili District, Βόρεια Επαρχία). Στο τελευταίο την ομάδα επισκέφθηκε και ο παραδοσιακός Διοικητής, ο οποίος εντυπωσιάσθηκε από το έργο των Γιατρών Καρδιάς, που γίνεται σε απομακρυσμένες περιοχές, και ευχαρίστησε θερμά. Οι κυριότερες ασθένειες ήταν ελονοσία, ελμινθιάσεις, οσφυαλγία, υπέρταση, τραύματα κλπ. Και στα δυο χωριά γυναίκες, νέα κορίτσια και λαός οργάνωσαν εκδηλώσεις υποδοχής και αποχαιρετισμού με εντυπωσιακούς τοπικούς χορούς και τραγούδια (ξεχώριζαν τα λόγια  «ευχαριστούμε τους καλούς λευκούς για τη βοήθειά τους»).

Η ομάδα επισκέφθηκε Έλληνα Ορθόδοξο ιερέα στην περιοχή της αποστολής του και εντυπωσιάσθηκε από το συντελούμενο έργο του.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by