Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 29ης Αποστολής στο Μπουρούντι. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το Σάββατο 23.10.2010, τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε για το Μπουρούντι μέσω Καΐρου και Ναϊρόμπι, με κύριο σκοπό να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε οικισμούς της επαρχίας του Kirundo. Την προετοιμασία για την πραγματοποίηση της αποστολής ανέλαβε ο Υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Κυβέρνησης του Μπουρούντι Κος Buccumi Moise , ο οποίος συντονίζει και εποπτεύει τα έργα ανέγερσης της Παραϊατρικής Σχολής ( Νοσοκόμων ) στο Gisuru.

Στις 26 Οκτωβρίου η ομάδα εργάσθηκε στη Buramata και ακολούθως επισκέφθηκε το Gisuru.

Κατά το χρονικό διάστημα 27-29 Οκτωβρίου η ομάδα εργάσθηκε στην επαρχία του Kirundo (  κέντρο υγείας του οικισμού Burara, χωριά Cumvo και Vumbi ). Εξετάσθηκαν πολλοί ασθενείς και αντιμετωπίσθηκαν οι εξής ασθένειες : ελονοσία, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, γαστρεντερίτιδες, αναιμία και δερματολογικές ασθένειες. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ φτωχός και πάσχει σοβαρά από υποσιτισμό.

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Kirundo, κοντά στο κυβερνείο, έμεναν στο δρόμο περί τους 40 άστεγους που είχαν έλθει από τη Rwanda. Η ομάδα προμηθεύθηκε και τους πρόσφερε τρόφιμα (φασόλια, ρύζι ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την ομάδα και ευχαρίστησε τους «Γιατρούς Καρδιάς» για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν στο λαό του Burundi ( ιατρική φροντίδα, φάρμακα, ιατρικά κέντρα, σχολεία, έργα ύδρευσης, νοσοκομειακό συγκρότημα, παραϊατρική σχολή, ολυμπιακό στάδιο ).

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by