Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 30ης Αποστολής στο Μπουρούντι. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Σάββατο 4.12.2010, τριμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε για το Μπουρούντι μέσω Καΐρου και Ναϊρόμπι, με κύριο σκοπό να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε οικισμούς της επαρχίας Karuzi. Την προετοιμασία για την πραγματοποίηση της αποστολής ανέλαβε ο Υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Κυβέρνησης του Μπουρούντι Κος Bucumi Moise , ο οποίος συντονίζει και εποπτεύει τα έργα ανέγερσης της Παραϊατρικής Σχολής ( Νοσηλευτών ) στο Gisuru.

Στην αποστολή αυτή συνεργάσθηκαν και τρία μέλη από την Πάρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κεντρικού Αιγαίου (δυο από αυτούς ήταν  γιατροί).

Οι οικισμοί και τα χωριά της επαρχίας Karuzi που επισκέφθηκαν οι δυο ομάδες ήταν τα εξής : Masabo, Mugogo, Nyabikere και Gazera.

Σχετικά μεγαλύτερη συχνότητα στους ασθενείς που εξετάσθηκαν παρουσίασαν η ελονοσία, η γαστρεντερίτιδα, οι παρασιτώσεις και οι δερματοπάθειες. Πολλά παιδιά ήταν καχεκτικά, διότι οι μητέρες τους δεν είχαν γάλα για να τα ταΐσουν. Στις περιπτώσεις αυτές, οι «Γιατροί Καρδιάς» πρόσφεραν γάλα που είχαν προμηθευθεί από την Αθήνα.

Η ομάδα διάσωσης μετέφερε από την Ελλάδα παιδικά ενδύματα, τα οποία πρόσφερε σε γυμνά παιδιά.

Αντιμετωπίσθηκε έκτακτο περιστατικό παιδιού που είχε πιεί νερό με καυστική σόδα (μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο).

Η ομάδα επισκέφθηκε και επιθεώρησε τα έργα κατασκευής σταδίου μεγάλων διαστάσεων που ανεγείρεται με δαπάνες μέλους της Οργάνωσης πλησίον της πρωτεύουσας Bujumbura.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by