Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

2η Αποστολή ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των «Γιατρών Καρδιάς» στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη (Βαλκάνια) προς αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις τον τελευταίο καιρό, οργανώθηκε ειδική ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα για όσους κακοπάθησαν από τη θεομηνία στον παραποτάμιο Δήμο Ασπαρούχοβο, στην περιοχή της Βάρνας, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Την ομάδα της Αποστολής αποτέλεσε κλιμάκιο των «Γιατρών Καρδιάς» από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναχώρησε από την Χαλκιδική την Τετάρτη, 25.6.2014, και επέστρεψε αφού ολοκλήρωσε την αποστολή την Παρασκευή, 27.6.2014. Τα εφόδια ήταν διάφορα τρόφιμα και ενδύματα συσκευασμένα σε μεγάλα κιβώτια καθώς και στρώματα. Το υλικό αυτό μεταφέρθηκε με δυο μεγάλα βαν - τα μέλη της αποστολής ακολούθησαν με ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο. Το κλιμάκιο αποτέλεσαν η Κα Πόπη Δημητριάδου, η Κα Εβήνα Δημητριάδη - Μπαντάουη, ο Καθηγητής Κος Χάσαν Μπαντάουη, η Κα Παρθένα Κιόρτεβε, ο Κος Τίμος Δημητριάδης και ο Κος Παντελής Ζιώγος.

Για την αποφυγή τυχόν γραφειοκρατικών διαδικασιών στα σύνορα ή και μέσα στην ίδια την χώρα, που πολλές φορές αντί να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της άφιξης της αποστολής και στην αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας, άθελά τους παρεμποδίζουν το ανθρωπιστικό έργο που η επιτυχία του είναι και ζήτημα χρόνου, επικοινωνήσαμε με τις προξενικές αρχές της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κατασυγκινήθηκαν από το ενδιαφέρον των Γιατρών Καρδιάς να βοηθήσουν τους γείτονες Βούλγαρους πλημμυροπαθείς που υποφέρουν. Μας συγκίνησαν τα εγκάρδιά τους λόγια και η προθυμία τους να μας δώσουν οποιαδήποτε στήριξη. Έτσι, κατόπιν συνεννόησης με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βασίλ Βάλτσεβ και το Σύμβουλό του κ. Venelin Vendov, μας πρότειναν τα μέρη που είχαν υποστεί τη σοβαρότερη ζημιά και μας προμήθευσαν με τα δίγλωσσα έγγραφα στα Ελληνικά και στα Βουλγάρικα για την διευκόλυνση της αποστολής μας εντός της Βουλγαρίας.

Την επομένη της άφιξής μας στη Βάρνα, επισκεφθήκαμε τις δημοτικές αρχές του Δήμου Ασπαρούχοβο της Βάρνας. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την αρμόδια κυρία για την παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς, επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές και παραδώσαμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Δόθηκαν επίσης δυο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό κανάλι στα Βουλγαρικά από την Κα Εβίνα Δημητριάδου - Μπαντάουη και κατόπιν από τον Καθηγητή Κο Χάσαν Μπαντάουη – μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και η προθυμία του ελληνικού λαού για έκφραση αλληλεγγύη προς τους γείτονές μας πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή κινήθηκε στη διαδρομή Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη – Βάρνα – Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική, που είχε συνολικό μήκος πάνω από 2.250 χιλιόμετρα. Η κίνηση έγινε και σε πολύ δύσκολους δρόμους, που τους έδειχνε μόνο ο χάρης!

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν θερμότατα όλους όσοι συνέβαλαν στην συγκέντρωση του υλικού της βοήθειας και βοήθησαν ποικιλοτρόπως για την πραγματοποίηση της αποστολής αυτής, τόσο από την πλευρά της Ελλάδος όσο και της Βουλγαρίας.
 
 
follow us
   
 
site created and hosted by