Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

36η Αποστολή ΕΛΛΑΔΑ

Επισκέψεις σε σχολεία Μακεδονίας και Θράκης

Ομάδα αποτελούμενη από την αντιπρόεδρος των «Γιατρών Καρδιάς» Κα Ελένη Σωτηρίου και τα μέλη της Οργάνωσης Ευγενία Λύρα και Βασίλειο Δημάδη, παιδίατρο, αναχώρησε από την Αθήνα αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας 12.1.2015. Στην ομάδα μετείχε και ο οδηγός της Κας Λύρα, ο οποίος θα οδηγούσε το αυτοκίνητο που θα νοικιαζόταν στη Θεσσαλονίκη για τις αναγκαίες μετακινήσεις του κλιμακίου. Η ομάδα είχε ως σκοπό της να επισκεφθεί σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης (που ζήτησαν αυτή την επίσκεψη) για ενημέρωση των μαθητών τους σχετικά με τις δραστηριότητες των «Γιατρών Καρδιάς» και γενικότερα για ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν οι άνθρωποι ώστε να στηρίζουν εκείνους που δεινοπαθούν.

Πρόσθετος σκοπός του κλιμακίου ήταν να προσφέρει τρόφιμα κυρίως προς τις οικογένειες της Κομοτηνής που πλήττονται από την ανεργία και έχουν επείγουσα ανάγκη για βοήθεια. Επίσης, η ομάδα είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, προκειμένου να παραλάβει φάρμακα, που συγκέντρωναν τον τελευταίο καιρό τα μέλη της Ένωσης, ώστε με τον τρόπο αυτό να συμβάλουν στο ανθρωπιστικό έργο των «Γιατρών Καρδιάς».

Η ομάδα, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, νοίκιασε κατάλληλο αυτοκίνητο και συναντήθηκε με Θεσσαλονικείς φίλους και συνεργάτες της Οργάνωσης (καθηγητής κ. Χάσαν Μπαντάουι και Πόπη Δημητριάδου), που συνόδευσαν το κλιμάκιο στην επίσκεψη σχολείου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ως την Κοζάνη.

Επισκέψεις πρώτης ημέρας (12.1.2015)

( 1 ) Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης, Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 570 06 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Διευθυντής: Αχιλλέας Ζαλακώστας. Μίλησαν στα παιδιά η κυρία Σωτηρίου και ο κύριος Δημάδης. Προβλήθηκε βίντεο και ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από την πλευρά των μαθητών. Οι εντυπώσεις της Ομάδας από την επίσκεψη ήταν άριστες.

( 2 ) Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου Μικροκάστρου, Καλονέρι Μικροκάστρου, 503 00 ΣΙΑΤΙΣΤΑ, κοντά στην Κοζάνη. Διευθύντρια: Παρασκευή Μήτσιου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσία των «Γιατρών Καρδιάς» και έκαναν πολλές ερωτήσεις.

( 3 ) Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, Κουντουριώτη 8, 591 00 ΒΕΡΟΙΑ. Διευθυντής: Δημήτριος Μποχώρης, Υποδιευθυντής: Χρήστος Πούλος. Συντονισμός: Καθηγήτρια Λαμπρινή Αγγελίδου. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν οι «Γιατροί Καρδιάς» στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας. Η ενημέρωση έγινε σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα. Στη Βέροια έγινε συνάντηση και με τον πατέρα Γεώργιο, ο οποίος, ως ιερέας στο Καμερούν, βοήθησε προ ετών στις εκεί αποστολές των «Γιατρών Καρδιάς».

Επισκέψεις δευτέρας ημέρας (13.1.2015)

( 4 ) Επίσκεψη στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Δεκάρχου, Δέκαρχο Ξάνθης, 672 00 ΕΥΛΑΛΟ, Διευθυντής: Κος Τζαβίτ Ντάγαλα. Με τη φροντίδα του Διευθυντή είχαν συγκεντρωθεί τα παιδιά και οι γονείς τους, που παρακολούθησαν την ενημέρωση και πήραν μέρος στη συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον. Το Δέκαρχο βρίσκεται σε υψόμετρο 18μ, ΒΑ της Ηλιόπετρας (της οποίας το μειονοτικό σχολείο επισκέφθηκαν οι «Γιατροί Καρδιάς» προ διετίας), μεταξύ Ηλιόπετρας και Ξάνθης, ανήκει δε στον Δήμο Τοπείρου.

( 5 ) Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Eχίνου, Εχίνος Ξάνθης, 673 00 ΕΧΙΝΟΣ. Διευθυντής: Χρήστος Ιωαννίδης. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς δασκάλων και μαθητών. Παρατηρήθηκε κάποια δυσκολία των παιδιών να παρακολουθήσουν την ομιλία στην Ελληνική γλώσσα. Περιοχή πολύ όμορφη. Πληθυσμός Πομάκων. Ο Εχίνος βρίσκεται σε απόσταση 28 χιλιομέτρων ΒΑ της Ξάνθης.

( 6 ) Επίσκεψη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, Βελισσαρίου 14, 671 00 ΞΑΝΘΗ. Διευθυντής: Χρήστος Γερακάκης. Πολύ καλή η εικόνα του σχολείου και τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Την πρόσκληση των «Γιατρών Καρδιάς» είχε διατυπώσει από το προηγούμενο σχολικό έτος η δασκάλα κυρία Κατερίνα Τσεκπενζή, η οποία τώρα υπηρετεί σε άλλο σχολείο της πόλης.

Λοιπές επισκέψεις σχολείων

Η ομάδα διέμεινε επί δυο βραδιές σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής ( 13 και 14 Ιανουαρίου 2015). Οι επισκέψεις σχολείων έγιναν στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

( 7 ) 14.1.2015: Επίσκεψη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Τέρμα Ολύμπου, 691 00 ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Διευθυντής: Κωνσταντίνος Καφαλής. ʼριστη η εντύπωση των μελών του κλιμακίου από το ενδιαφέρον και τα συναισθήματα των παιδιών και την ευγένεια του διδακτικού προσωπικού.

( 8 ) 15.1.2015: Επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Σκεπαστού 24, 691 00 ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Διευθύντρια: Χρυσούλα Μίγγου.

Κομοτηνή: χορήγηση τροφίμων, παραλαβή φαρμάκων

14.1.2015, Τετάρτη. Επίσκεψη στην Ιερή Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμονα και πρόσφερε τρόφιμα ως ανθρωπιστική βοήθεια για τα συσσίτια που οργανώνει η Εκκλησία στους ιερούς ναούς της Αγίας Σοφίας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για τον Παιδικό Σταθμό της Μητρόπολης. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση του Μητροπολίτη και των μελών του κλιμακίου καθώς διαπίστωσαν ότι προ ετών συνυπήρξαν στο Βόρειο Καμερούν, στο Κατράνγκ, εκείνος στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και οι «Γιατροί Καρδιάς» στο ανθρωπιστικό έργο τους (ιατροφαρμακευτικές αποστολές στους κατοίκους της απομακρυσμένης εκείνης περιοχής).

Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας όπου παρασκευάζεται το φαγητό για το συσσίτιο. Η ομάδα επισκέφθηκε και τον Παιδικό Σταθμό της Εκκλησίας.

14.1.2015, Τετάρτη. Επίσκεψη στο Πολύκεντρο επί της οδού Μαρασλή. Εκεί έγινε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής, κύριο Ιωάννη Γκαράνη, αρμόδιο για την αντιμετώπιση Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης στο Δήμο. Οι «Γιατροί Καρδιάς» πρόσφεραν διάφορα τρόφιμα για τα συσσίτια του Δήμου προς τους πολύ φτωχούς κατοίκους (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα, λάδι κλπ). Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε την Οργάνωση για τη στήριξη των φτωχών ανθρώπων της Κομοτηνής. Στο Πολύκεντρο δόθηκαν συνεντεύξεις για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

14.1.2015, Τετάρτη. Επίσκεψη στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και παραλαβή φαρμάκων. Το απόγευμα της ίδια ημέρας, οι «Γιατροί Καρδιάς» επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κυρία Σταυρούλα Τζατζανά και άλλα στελέχη της Ένωσης [ Λεωφόρος Δημοκρατίας 3, 691 00 ΚΟΜΟΤΗΝΗ ]. Η κυρία Τζατζανά παρέδωσε στους «Γιατρούς Καρδιάς» τρία κιβώτια με φάρμακα που τον τελευταίο καιρό συγκέντρωσαν οι Αστυνομικοί της Ροδόπης ως προσφορά προς την Οργάνωση για το ανθρωπιστικό έργο της. Η κυρία Σωτηρίου ευχαρίστησε θερμότατα τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους Ροδόπης για την προσφορά τους. Η κυρία Τζατζανά παρέδωσε στην κυρία Σωτηρίου πρακτικό παράδοσης φαρμάκων

14.1.2015, Τετάρτη. Επίσκεψη στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου. Το κλιμάκιο συνάντησε τον επικεφαλής του Κοινωνικού Φαρμακείου κύριο Αλέξανδρο Τσαπέκο [ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, Επιτρόπου 4, Ίασμος Ροδόπης, 692 00 ΙΑΣΜΟΣ ], ο οποίος πρόσφερε φάρμακα στην Οργάνωση από τα πλεονάσματα του Κοινωνικού Φαρμακείου. Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαρίστησαν και εγγράφως τον κύριο Τσαπέκο.

Το κλιμάκιο των Γιατρών Καρδιάς, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 15.1.2015, επισκέφτηκε το συσσίτιο της Αγίας Σοφίας. Ακολούθως επισκέφθηκε τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και στις 10:30 πμ αναχώρησε από την Κομοτηνή για Αλεξανδρούπολη, όπου έγινε συνάντηση με παλιούς φίλους των «Γιατρών Καρδιάς». Στη συνέχεια, η ομάδα αναχώρησε αεροπορικώς για Αθήνα.

Οργάνωση «Πλατεία»

Όλες οι δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, προγραμματίσθηκαν, συντονίσθηκαν και εν πολλοίς υλοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία και συμμετοχή μελών της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ», η οποία είναι ομάδα πολιτών της Κομοτηνής, κυρίως νέων, με έντονη κοινωνική ευαισθησία και προθυμία για εθελοντική συμπαράσταση προς όλους. Η προσφορά των μελών της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ», ιδιαιτέρως δε της φίλης και συνεργάτιδας των «Γιατρών Καρδιάς» κυρίας Στέλλας Σφετκοπούλου, καθώς και άλλων φίλων της ίδια ομάδας, αποδείχτηκε ανεκτίμητη.

Τα φάρμακα, που προσφέρθηκαν στους «Γιατρούς Καρδιάς» στην Κομοτηνή, στάλθηκαν στα γραφεία της Αθήνας με το ΚΤΕΛ Ροδόπης με τη φροντίδα της κυρίας Σφετκοπούλου και μελών της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ».

Ευχαριστίες

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν τους διευθυντές, το προσωπικό και τους μαθητές των σχολείων που επισκέφθηκαν για την ευγένειά τους, το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους. Ευχαριστούν επίσης την Κυρία Τζατζανά και όλους τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους της Ροδόπης, για τα φάρμακα που προμηθεύθηκαν και πρόσφεραν στην Οργάνωση. Ομοίως, ευχαριστίες απευθύνονται στον κύριο Αλέξανδρο Τσαπέκο για την προσφορά του Κοινωνικού Φαρμακείου, στην κυρία Στέλλα Σφετκοπούλου και στα μέλη της «Πλατείας» για την ουσιαστική συνεργασία τους.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by