Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

1η Αποστολή Νεπάλ

Το Σάββατο 2.5.2015, ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε αεροπορικώς από την Αθήνα για το Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του καταστροφικού σεισμού, των 7,9 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τη χώρα την 25.4.2015 και άφησε πίσω του πολλές χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και αναρίθμητους άστεγους, καθώς και πολλά πλήθη ανθρώπων που χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» είναι η πρώτη Ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που έφτασε στο Νεπάλ για να συμπαρασταθεί στους σεισμόπληκτους. Μετέφερε και παραδίδει σε νοσοκομεία νοσοκομειακά φάρμακα, προμηθεύτηκε δε επιτόπου τρόφιμα, τα οποία μεταφέρει και διανέμει στους κατοίκους που τα έχουν ανάγκη. Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» μεταφέρει την βοήθεια και σε πληθυσμούς εκτός του Κατμαντού, σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά (Sindhupalhok, Bhotechuk, Dristik).

Γενικά, ο κόσμος έχει στερηθεί τα πάντα λόγω των πρωτοφανών καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας της δυσοσμίας που οφείλεται στα πτώματα, τα οποία βρίσκονται καταπλακωμένα ανάμεσα στα χαλάσματα. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας για προστασία από τα μικρόβια. Ο κόσμος μένει σε σκηνές και έχει άμεση ανάγκη από νερό, φαγητό και φάρμακα.

Η ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» έχει ήδη διανείμει 50 τόνους ρύζι, Επίσης, διέθεσε σε νοσοκομεία τα φάρμακα που έφερε μαζί της. Οι ανάγκες όμως είναι τεράστιες. Γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα και άλλη αποστολή βοήθειας στο Νεπάλ για τον πληθυσμό που βασανίζεται από τις κακουχίες και τις στερήσεις. Κατόπιν αυτού συνεχίζεται η επείγουσα συγκέντρωση φαρμάκων προς υποβοήθηση των τραυματιών και των ασθενών.

Ευχαριστούμε θερμότατα όλους όσοι με κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη τους σπεύδουν να μας προσφέρουν φάρμακα για τους τραυματίες και τους ασθενείς, θύματα του σεισμού  στο Νεπάλ.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by