Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

41η Αποστολή ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ

Την Πέμπτη, 29.10.2015, πενταμελής ομάδα μελών των «Γιατρών Καρδιάς»  αναχώρησε για το Μπουρούντι με την Turkish Airlines, μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Σκοπός της αποστολής ήταν η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς   απομακρυσμένων αγροτικών οικισμών της επαρχίας Karusi. Την τοπική προετοιμασία και  οργάνωση της αποστολής ανέλαβe o Διοικητής της επαρχίας.

Η ομάδα διέμεινε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Karuzi. Κάθε πρωί αναχωρούσε με αυτοκίνητο για ένα από τους προγραμματισμένους οικισμούς όπου οργάνωνε το πρόχειρο ιατρείο. Εκεί κατέφθαναν μητέρες με μωρά, παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Το βράδυ η ομάδα επέστρεφε στον κεντρικό οικισμό για διανυκτέρευση.

Οι οικισμοί της επαρχίας Karuzi, τους οποίους επισκέφθηκαν οι «Γιατροί Καρδιάς», και εκεί πρόσφεραν τις υπηρεσίας τους, είναι οι εξής – αναφέρονται σε παρένθεση  και οι ασθένειες που παρατηρήθηκαν και αντιμετωπίσθηκαν:

31.10.2015, Gisimbawaga:
(ελονοσία, γαστρεντερίτιδα, ελεφαντίαση, ψώρα, επιπεφυκίτιδες).

1.11.2015, Mutumba:
(ελονοσία, βρογχίτιδα, παρασιτώσεις, γαστρεντερίτιδα, επιπεφυκίτιδες, δερματοπάθειες, χρόνια επιμολυσμένα έλκη κάτω άκρων, οσφυαλγία, αρθραλγίες, μυκητιάσεις, επιγαστραλγίες).

2.11.2015, Gihogazi:
(ελονοσία, ασιτία, ψώρα, δερματομυκητιάσεις, γαστρίτιδα, αμοιβάδωση, επιπεφυκίτιδες).

3.11.2015, Nyabikere:
(ελονοσία, διάρροια, βρογχίτιδα, παρασιτώσεις, δερματοπάθειες, επιπεφυκίτιδες, οσφυαλγία, αρθραλγία, καχεξία, H.I.V., ελεφαντίαση, φυματίωση, ψωρίαση). 

4.11.2015, Nyabikere:
(ελονοσία, βρογχίτιδα, γαστρεντερίτιδα, δερματοπάθειες, παρασιτώσεις, καχεξία).

Θερμότατες ευχαριστίες απευθύνονται στον Διοικητή του Karuzi και τις υπηρεσίες του της τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα την Παρασκευή, 6.11.2015. 
 
follow us
   
 
site created and hosted by