Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

19η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 τριμελής ομάδα μελών των `Γιατρών Καρδιάς` αναχώρησε για την πολιτεία Adamawa της ΒΑ Νιγηρίας με σκοπό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων περιοχών της πολιτείας αυτής, μετά από πρόσκληση του κυβερνήτη της πολιτείας. Η περιοχή είχε καταληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους αντάρτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης Boko-Haram και είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές. Πρόσφατα η περιοχή είχε απελευθερωθεί με την επέμβαση του στρατού.

Τα μέλη της αποστολής υποδέχτηκαν στην Abuja εκπρόσωποι του κυβερνητικού πρωτοκόλλου και η Νομίατρος Dr. Fatima Atiku Abubakar.

Την επομένη η ομάδα μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Yola της Adamawa, και συναντήθηκε με τον κυβερνήτη.

Τη επομένη, τα μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν την πόλη Mubi, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καμερούν. Η πόλη είχε καταληφθεί από τους αντάρτες και είχε υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές και δολοφονίες αμάχων, με πολλά παιδιά να παραμένουν ορφανά και χωρίς συγγενείς. Στο Νοσοκομείο της πόλης άρχισε η εξέταση και περίθαλψη των ασθενών, που συνεχίστηκε τις επόμενες δύο ημέρες.

Μετά από αίτημα των τοπικών παραγόντων, μέλη της ομάδας μίλησαν σε μεγάλα ακροατήρια φοιτητών του Πανεπιστημίου της πόλης.

Στις τρείς ημέρες έγινε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σημαντικού αριθμού προσερχομένων με την συμπαράσταση νοσοκόμων για τις συνεννοήσεις με τους ασθενείς. Τα συχνότερα προβλήματα υγείας ήταν επιγαστραλγία, από τα καρυκεύματα στις τροφές, υπέρταση λόγω χρήσης αλμυρών τροφών, επιπεφυκίτιδα, οσφυαλγία, λοιμώξεις αναπνευστικού και ουροποιογεννητικού, διαβήτης και ελονοσία.

Στις 12 Φεβρουαρίου, η ομάδα μετακινήθηκε στην πόλη Ganye, όπου, μετά την επίσκεψη στον τοπικό παραδοσιακό άρχοντα, τα μέλη οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης – εκεί είχε ετοιμαστεί χώρος εργασίας και εξετάστηκαν οι πρώτοι ασθενείς, οι οποίοι είχαν προσέλθει από τις πρωινές ώρες. Τις επόμενες δύο ημέρες περιθάλφθηκε μεγάλος αριθμός ασθενών με προβλήματα ανάλογα εκείνων που είχαν ήδη αντιμετωπιστεί. Το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου τα μέλη επέστρεψαν στην πρωτεύουσα Yola και στις 15 Φεβρουαρίου επέστρεψαν στην πρωτεύουσα Abuja.

Στις 16 Φεβρουαρίου τα μέλη της ομάδας, μετά από σύντομη εθιμοτυπική επίσκεψη στον Έλληνα πρέσβη στη Νιγηρία, έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο της χώρας Muhammadu Buhari στο προεδρικό μέγαρο. Έγινε ενημέρωση του προέδρου για το έργο των `Γιατρών Καρδιάς`, για τις δραστηριότητες των μελών στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και για την κατάσταση της υγείας των κατοίκων. Εκείνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες της ομάδας.

Στις 17 Φεβρουαρίου τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν στην Αθήνα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by