Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

18η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Στις 15 Μαρτίου 2016, τετραμελής ομάδα μελών της ανθρωπιστικής Οργάνωσης `Γιατροί Καρδιάς` αναχώρησε από την Αθήνα για το Καμερούν μέσω Τσαντ. Σκοπός αυτής της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της περιοχής Κatrang, στο βόρειο άκρο της χώρας. Η διαδρομή στο Καμερούν είχε οργανωθεί από ταξιδιωτικό πράκτορα της πόλης Maroua, ο οποίος θα φρόντιζε για την μετακίνηση και την ασφάλεια των μελών της αποστολής.

Η ομάδα έφτασε το βράδυ της 15ης Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Τσαντ Ν’Jamena, κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πόλης και την επομένη μετακινήθηκε οδικώς στο έδαφος του Τσαντ, νότια, και έφτασε στην πόλη Bongor. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο και τον έλεγχο των διαβατηρίων, η ομάδα διαπεραιώθηκε με πιρόγα διασχίζοντας τον ποταμό που χωρίζει το Τσαντ από το Καμερούν, στην πόλη του Καμερούν Yagoua. Έγιναν και εκεί οι έλεγχοι εισόδου στη χώρα του Καμερούν και ακολούθως η ομάδα μετακινήθηκε στο Katrang με συνοδεία υο στρατιωτών, που οι στρατιωτικές αρχές της χώρας διαθέτουν υποχρεωτικά για συνοδεία και προστασία των μελών της ομάδας σε περίπτωση απειλής από ενόπλους της ισλαμικής οργάνωσης Boko Haram, που δρα στις περιοχές μεταξύ των συνόρων.

Αργά στις 16.3.2016, οι `Γιατροί Καρδιάς` έφτασαν στο Katrang και εγκαταστάθηκαν στις καλύβες τύπου `μπουκαρού`, που προ πολλών ετών είχαν φροντίσει να ανεγείρουν πλησίον του εκεί ορθόδοξου ναού των Αγίων Αποστόλων, για την εξυπηρέτησή τους, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει κτίσμα κατάλληλο για κατάλυμα.

Από τις 17.3.2016 ως τις 21.3.2016 προσφέρθηκαν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μεγάλο πλήθος προσερχομένων ασθενών από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από το Τσαντ – οι τελευταίοι διέσχιζαν τα σύνορα που χωρίζουν τις δυο χώρες μετακινούμενοι πεζοί. Ως χώρος για το πρόχειρο ιατρείο χρησιμοποιήθηκε ειδική αίθουσα του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων.

Κυριότερα προβλήματα υγείας ήταν η ελονοσία σε έξαρση, λοιμώξεις αναπνευστικού, οσφυαλγία, αρθρίτιδες, τραύματα, ελμινθιάσεις. γαστρίτιδα, υπέρταση, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, επιπεφυκίτις, προβλήματα όρασης και δερματοπάθειες..

Στις 22.3.2016 τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν στην N’Djamena, ακολουθώντας αντιστρόφως την ίδια διαδρομή, και στις 23.3.2016 έφτασαν στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

 

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by