Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

20η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 6 Απριλίου 2016 τετραμελής ομάδα μελών των `Γιατρών Καρδιάς` αναχώρησε για την πολιτεία Niger της Νιγηρίας. Σκοπός της αποστολής ήταν η προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών αυτής της πολιτείας, που από άποψη έκτασης είναι η μεγαλύτερη στη Νιγηρία. Την τοπική προετοιμασία και οργάνωση της αποστολής ανέλαβε ο παλαιός φίλος των `Γιατρών Καρδιάς` κος Umaro Tanko Kuta, σε συνδυασμό και με τον Κυβερνήτη της πολιτείας Niger κον Abubakar Sani Bello.

Τα μέλη της αποστολής υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Abuja εκπρόσωποι του Κυβερνήτη της πολιτείας Niger, οι οποίοι ακολούθως τα οδήγησαν στην πρωτεύουσα Minna της Πολιτείας Niger, όπου και τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο, ως προσκεκλημένοι του Κυβερνήτη. 

Στις 7 Απριλίου, έγινε επίσκεψη στον Κυβερνήτη της Πολιτείας Niger, ο οποίος καλωσόρισε την αποστολή και ευχαρίστησε την Οργάνωση για την επί έτη προσφορά της στους φτωχούς κατοίκους της Πολιτείας.

Ακολούθως η ομάδα μετακινήθηκε με αυτοκίνητο και σε 3 ώρες έφτασε στο χωριό Sabon Daga, όπου εργάστηκε εξετάζοντας και φροντίζοντας πλήθη ασθενών.
Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, η ομάδα αναχωρούσε κάθε πρωί από το ξενοδοχείο για ορισμένοι οικισμό όπου εργαζόταν εξετάζοντας τους ασθενείς και χορηγώντας τα απαραίτητα φάρμακα. Οι οικισμοί αυτοί ήταν οι εξής:

8.4.2016, χωριό Anguwan Makama (διαδρομή 2 ωρών με το αυτοκίνητο από Minna).

9.4.2016, οικισμός Doko, περιοχή Agaba (διαδρομή 2,5 ωρών από Minna). Έγινε επίσκεψη και στον τοπικό παραδοσιακό Αρχηγό (Chief). Οι ασθενείς εξετάστηκαν στο Doko Basic Health Center.

10.4.2016, οικισμός Galapai (διαδρομή 2,5 ωρών από Minna). Εδώ δεν υπήρχε ιατρικό κέντρο και το πρόχειρο ιατρείο στήθηκε στο ύπαιθρο, κάτω από ένα μεγάλο δέντρο μάνγο.

11.4.2016, οικισμός Gulu (διαδρομή 3 ωρών από Minna). Οι ασθενείς εξετάστηκαν στο Gulu Vatsa Basic Health Center.

12.4.2016, οικισμός Baidna (διαδρομή μιας ώρας από Minna).

13.4.2016, οικισμό Guruso, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Minna.

Οι κυριότερες ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν: οσφυαλγίες, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, σχιστοσωμίαση, αρθραλγίες, δερματοπάθειες, παρασιτώσεις, γαστροεντερίτιδες, βροχίτιδες, και ελονοσία (λίγες περιπτώσεις).

Οι `Γιατροί Καρδιάς` μετέφεραν από την Αθήνα για τις ανάγκες της αποστολής, φάρμακα σε 7 μεγάλες τσάντες. Επίσης μετέφεραν μεταχειρισμένες συσκευές εξωτερικής οστεοσύνθεσης με τις συνοδές βελόνες τους, που προσφέρθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο των Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι συσκευές αυτές παραδόθηκαν στον Κυβερνήτη της πολιτείας Niger για ορθοπεδική κλινική.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα την Τετάρτη 14.4.2016

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by