Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

21η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 2 Νοεμβρίου 2016 τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε για την Abuja μέσω Κωνσταντινούπολης. Σκοπός της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της πολιτείας Nassarawa, στη Νιγηρία. Την τοπική προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της αποστολής ανέλαβαν συνεργάτες του Κυβερνήτη της Πολιτείας κου UmaruTankoAl-Makura, ο οποίος προσκάλεσε τους «Γιατρούς Καρδιάς» για την εν λόγω αποστολή. Η Πολιτεία Nassarawa δημιουργήθηκε προ εικοσαετίας και ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 2,0 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Νομίατρος (HealthCommissioner) Hon. DanielIyaυποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Abujatα μέλη της αποστολής, τα οποία οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Lafia, όπου τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο.

Στις 3 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε τον αναπληρωτή Κυβερνήτη, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά την Οργάνωση για την δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων στους φτωχούς κατοίκους της Πολιτείας – χάρισε στους Γιατρούς Καρδιάς και αναμνηστική πλακέτα. Ακολούθως, η ομάδα επισκέφτηκε την Αναπτυξιακή Περιφέρεια LafiaNorth, όπου πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίας σε ασθενείς στην κλινική πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας Kwandare.. Το βράδυ η ομάδα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για φαγητό και διανυκτέρευση.

Στις 4 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε την περιοχή LafiaEast όπου εξέτασε ασθενείς στην κλινική πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας Arikyal.

Στις 5 Νοεμβρίου, ανάλογη εργασία έγινε στην περιοχή LafiaEast (κλινική πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας Assakio).

Στις 6 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε την πόλη Akwanga και εργάστηκε στην αναπτυξιακή περιοχή AkwangaWest (κλινική MogsClinicRinze).

Στις 7 Νοεμβρίου, η ομάδα εργάστηκε στην αναπτυξιακή περιοχή του Karshi, στην κλινική Karshi.

Ασθένειες που παρατηρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν ήταν: Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του αναπνευστικού, οσφυαλγίες, παρασιτώσεις, αρθραλγίες, υπέρταση, επιληψία, δερματοπάθειες, μυκητιάσεις, ουρολοιμώξεις, αιματουρία, οστεοσάρκωμα, καρδιοπάθειες.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» μετέφεραν από την Αθήνα για τις ανάγκες της αποστολής,  φάρμακα σε 10 μεγάλες τσάντες.

Πριν από την εργασία σε κάθε οικισμό, η ομάδα επισκεπτόταν εθιμοτυπικά τον παραδοσιακό ηγέτη (εμίρη), από τον οποίο έπαιρνε την απαραίτητη άδεια για να εργαστεί.

Η ομάδα περάτωσε την αποστολή στις 7 Νοεμβρίου 2016.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by