Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

22η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Στις 7 Νοεμβρίου 2016 τριμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα για την Abuja μέσω Κωνσταντινούπολης. Σκοπός της αποστολής ήταν να ενωθεί με την τετραμελή ομάδα που περάτωνε την 21η αποστολή στην Πολιτεία Nassarawa της Νιγηρίας και από κοινού να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στην Πολιτεία Niger. Η ομάδα μετέφερε από την Αθήνα 42 μεταχειρισμένες αλλά αποστειρωμένες συσκευές εξωτερικής οστεοσύνθεσης με τις συνοδές βελόνες τους (προσφορά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου), προκειμένου να τις διαθέσει για την θεραπεία ασθενών θυμάτων της ισλαμικής οργάνωσης Boko Haram. Επίσης, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού του Αγροτικού Ιατρείου που πρόσφατα ανήγειραν οι «Γιατροί Καρδιάς» στον οικισμό Galapai-Shiroro (κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες).

Την τοπική προετοιμασία και οργάνωση της αποστολής ανέλαβε ο παλαιός φίλος των «Γιατρών Καρδιάς» κος Umaro Tanko Kuta σε συνδυασμό και με τις υπηρεσίες του Κυβερνήτη της πολιτείας Niger κου Abubakar Sani Bello.

Η συνολική επταμελής ενοποιημένη ομάδα τακτοποιήθηκε σε κρατικό ξενώνα στην πρωτεύουσα Minna, ως προσκεκλημένη του Κυβερνήτη.

Στις 8 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε τον Κυβερνήτη, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά την Οργάνωση για την δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων σε κατοίκους της Πολιτείας και για την ανέγερση του Αγροτικού Ιατρείου. Ακολούθως, η ομάδα μετακινήθηκε στην Lafiya Krada, της τοπικής αυτοδιοικητικής περιοχής Lapai όπου πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς.

Στις 9 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε την αυτοδιοικητική περιοχή Tafa όπου εξέτασε ασθενείς.

Στις 10 Νοεμβρίου, ανάλογη εργασία έγινε στον οικισμό Shiroro, στην κλινική Galapai. Τότε τελέστηκαν και τα επίσημα εγκαίνια του Αγροτικού Ιατρείου, που ανήγειραν εκεί οι «Γιατροί Καρδιάς». Στην τελετή, ο Κυβερνήτης εκπροσωπήθηκε από τον Μομίατρο (Health Commissioner) Dr. Mustapha Jibill. Παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και πλήθη κόσμου, ενώ οργανώθηκε και παραδοσιακή πανηγυρική εκδήλωση με χορούς, μουσική και τραγούδια. Οι «Γιατροί Καρδιάς» διένειμαν πακεταρισμένο ρύζι σε φτωχές οικογένειες της περιοχής και αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την διάνοιξη δυο πηγαδιών ώστε να εξασφαλιστεί το νερό που είναι αναγκαίο για την λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου.

Στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου, οι «Γιατροί Καρδιάς» εργάστηκαν αντίστοιχα στην πόλη Bosso, στον οικισμό Mariga και στον οικισμό Gurara.

Στις 14 Νοεμβρίου, η ομάδα επισκέφτηκε τον οικισμό Chanchaga, όπου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της.

Ασθένειες που παρατηρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν ήταν: Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του αναπνευστικού, οσφυαλγίες, παρασιτώσεις, αρθραλγίες, υπέρταση, δερματοπάθειες, μυκητιάσεις, ουρολοιμώξεις, αιματουρία, καρδιοπάθειες.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» παρέδωσαν στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τις εξωτερικές οστεοσυνθέσεις και έλαβαν γραπτή ευχαριστήρια βεβαίωση για το υλικό αυτό.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου 2016.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by