Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

43η Αποστολή ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ

Στις 27.9.2016, οι «Γιατροί Καρδιάς» επισκέφτηκαν το Μπουρούντι με σκοπό να προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απομακρυσμένους πληθυσμούς της επαρχίας Karuzi. Η Διοικήτρια της επαρχίας αυτής, κυρία Calinie Mbarushimana, συντόνισε την αποστολή στην περιοχή της.

Τα μέλη της αποστολής έφτασαν στην επαρχία και αμέσως μετακινήθηκαν για εργασία στους οικισμούς που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα επισκέψεων. Όπως και κατά το παρελθόν, η ομάδα επέστρεφε κάθε βράδυ σε ορισμένο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της επαρχίας, για φαγητό και διανυκτέρευση. Κάθε πρωί αναχωρούσε από το ξενοδοχείο αυτό με αυτοκίνητο για ένα διαφορετικό οικισμό, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι οικισμοί τους οποίους επισκέφτηκε κατ’ αυτό τον τρόπο η ομάδα και οι κυριότερες ασθένειες που επισημάνθηκαν και αντιμετωπίσθηκαν εκεί ήταν οι εξής:

29η Σεπτεμβρίου 2016. Οικισμός Kiranda.

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος, ψώρα, δερματοπάθειες, επιπεφυκίτιδες, ελεφαντίαση (ένα περιστατικό).

30η Σεπτεμβρίου 2016. Cirambo. Κεντρο Υγείας.

Ελονοσία, λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες, ψώρα, επιπεφυκίτιδες, δερματοπάθειες, ψωρίαση (ένα περιστατικό).

1η Οκτωβρίου 2016. Χωριό των Πυγμαίων, Twa de Ramba.

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, αμοιβάδες, επιπεφυκίτιδες, λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, αρθραλγίες, δερματοπάθειες, μυοσκελετικοί πόνοι, παρασιτώσεις, τυμπανοδαχτυλία χεριών και ποδιών, ένα περιστατικό λέπρας.


2α Οκτωβρίου 2016. Nyarunazi. Κέντρο Υγείας.

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, επιπεφυκίτιδες, θυρεοειδής, αμοιβάδες, μυοσκελετικοί πόνοι, καχεξία.

3η Οκτωβρίου 2016. Nyabibuye. Κέντρο Υγείας.

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, επιπεφυκίτιδες, μυοσκελετικοί πόνοι, δερματοπάθειες.

Διατέθηκε γάλα για μωρά, των οποίων η μητέρα, λόγω υποσιτισμού, δεν είχε γάλα για θηλασμό. Το γάλα αυτό μεταφέρθηκε από την Αθήνα.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα την Τετάρτη, 5.10.2016

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by