Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

19η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, πενταμελής ομάδα μελών της ανθρωπιστικής Οργάνωσης `Γιατροί Καρδιάς` αναχώρησε από την Αθήνα για το Καμερούν μέσω Τσαντ. Σκοπός αυτής της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της περιοχής Κatrang, στο βόρειο άκρο της χώρας. Ταξιδιωτικός πράκτορας από την πόλη Maroua του Καμερούν φρόντισε για τις τοπικές μετακινήσεις των μελών της αποστολής.

Η ομάδα έφτασε τη νύχτα της ίδιας ημέρας στην πρωτεύουσα του Τσαντ Ν`Djamena, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και την επομένη μετακινήθηκε με αυτοκίνητο μέσα στο Τσαντ, ως την πόλη Bongor. Μετά τους καθιερωμένους ελέγχους, οι `Γιατροί Καρδιάς` διέσχισαν με πιρόγα τον ποταμό Logon, που χωρίζει το Τσαντ από το Καμερούν, και έφτασαν στην πόλη του Καμερούν Yagoua. Έγιναν και εκεί οι έλεγχοι εισόδου στη χώρα του Καμερούν και ακολούθως η ομάδα κατευθύνθηκε στο Katrang.


Στις 23.11.2016, οι `Γιατροί Καρδιάς` εγκαταστάθηκαν στο Katrang, στις γνωστές καλύβες τύπου `μπουκαρού`, που από παλιά έχουν ανεγείρει εκεί οι ίδιοι για την εξυπηρέτησή τους – στην περιοχή δεν υπάρχει κτίσμα κατάλληλο για διαμονή.

Από την στρατιωτική διοίκηση της περιοχής διατέθηκαν δυο στρατιώτες της ομάδας BIR για την προστασία της ομάδας από τυχόν επιθέσεις της ισλαμικής επαναστατικής οργάνωσης Boko Haram. Η φρουρά αυτή παρέμεινε μέχρι το τέλος των εργασιών της ομάδας στην περιοχή Katrang και συνόδευσε τους γιατρούς, κατά την αναχώρησή τους, μέχρι τα σύνορα του Καμερούν στην Yagoua, στον ποταμό Logon.

Από τις 24.11.2016 ως τις 28.11.2016 προσφέρθηκαν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μεγάλο πλήθος ασθενών από τους οικισμούς της περιοχής, καθώς και από το Τσαντ, όπως συμβαίνει κάθε φορά. Χώροι της παρακείμενης ορθόδοξης εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων χρησιμοποιήθηκαν και πάλι για την εξέταση και την περιποίηση των ασθενών. Καθημερινώς προσέρχονταν χιλιάδες ασθενών. Όλοι εξετάζονταν και έπαιρναν τα αναγκαία φάρμακα – η Οργάνωση είχε μεταφέρει από την Αθήνα 10 μεγάλες τσάντες με φαρμακευτικό υλικό, γι αυτό τον σκοπό.

Τα πιο σοβαρά και πιο συχνά νοσήματα που διαπιστώθηκαν ήταν τα εξής: ελονοσία, λοιμώξεις αναπνευστικού, σχιστοσωμίαση, γαστρεντερίτιδες, οσφυαλγία, αρθρίτιδες, τραύματα, ελμινθιάσεις γαστρεντερικού, γαστρίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, επιπεφυκίτιδα και προβλήματα όρασης.

Στις 29.11.2016 τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν στην N`Djamena, ακολουθώντας αντιστρόφως την ίδια διαδρομή, και στις 30.11.2016 έφτασαν στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

 

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by