Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

23η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Εξαμελής ομάδα των Γιατρών Καρδιάς αναχώρησε από την Αθήνα την Τετάρτη,  18/01/17, με προορισμό την Νιγηρία. ʼφιξη στο Lagos την ίδια ημέρα στις 23:00 ώρα μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Επιβιβασθήκαμε σε μικρό λεωφορείο (mini bus) και με συνοδεία 5 αστυνομικών αναχωρήσαμε οδικώς για την Πολιτεία Oyo και την περιοχή IDS Elekara, όπου και φτάσαμε στις 02.30. Μας υποδέχθηκε ο Prince Abiodun Afonja, ο οποίος και μας φιλοξένησε σε ξενώνες παραπλέυρως του σπιτιού του.

Εργασθήκαμε στις εξής περιοχές:
19/01: Iseke
20/01: Alalubosa
21/01: IDS Elekara
22/01: Sabo, Isale Oyo (σε αίθουσα του L.A. Primary School)
23/01: Oroki, Oyo (στο αμφιθέατρο του Emmanuel Alayande College of Education)

Για τις 23/01 είχε προγραμματισθεί μεγάλη αποχαιρετιστήρια γιορτή στην οικία του πρίγκηπα. Ωστόσο, αντί της γιορτής, ζητήσαμε να εργασθούμε και την τελευταία μέρα, ώστε έτσι να φροντίσουμε περισσότερους ασθενείς. Αφού τελειώσαμε με την εξέταση ασθενών, δειπνήσαμε με τον Prince Afonja. Ως δείγμα ευγνωμοσύνης χάρισε τοπικές φορεσιές σε όλα τα μέλη της ομάδας όπως και χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα που φτιάχτηκαν από τους κατοίκους της περιοχής. Το συγκινητικό ήταν ότι πάνω στα διακοσμητικά αυτά αντικείμενα, που ήταν φτιαγμένα από πρώτες ύλες της περιοχής, είχαν ζωγραφίσει το σήμα των «Γιατρών Καρδιάς» και μάλιστα ανέγραφαν τον τίτλο μας και με ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι κυριότερες ασθένειες που αντιμετωπίσαμε ήταν οι εξής:

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, αρθραλγίες και δερματοπάθειες, επιπεφυκίτιδες, λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, οσφυαλγίες, υπέρταση, επιληψία, παρασιτώσεις γαστρεντερικού, τυφοειδής πυρετός.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by