Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

25η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Το Σάββατο, 28/01/17, αργά το απόγευμα, αναχώρησε δεκαμελής ομάδα των ΓΚ από τη Minna, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Niger,  στην Νιγηρία, με προορισμό την πρωτεύουσα  Abuja και με την συνοδεία δυο αστυνομικών. Τέσσερα από τα μέλη της ομάδας αναχώρησαν για Ελλάδα με την βραδινή πτήση, ενώ τα υπόλοιπα έξι μέλη  οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο στην Abuja όπου και διανυκτέρευσαν. Το επόμενο πρωί η εξαμελής ομάδα αναχώρησε οδικώς για την Πολιτεία της Νιγηρίας Benue. Διέσχισε την Πολιτεία Nasarawaκαι έφτασε στην πόλη Makurdiπου είναι πρωτεύουσα της Πολιτείας Benue. Οι τοπικές αρχές διέθεσαν δυο οχήματα επανδρωμένα με 10 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Το πρώτο όχημα τέθηκε ως προπομπός και το δεύτερο συνόδευε την πομπή. Παρεμβάλλονταν μεταξύ αυτών τέσσερα οχήματα (δυο εκ των οποίων ήταν της Πολιτείας Benue και δυο  της Προεδρίας της Νιγηρίας). Για την διαδρομή απαιτήθηκε χρόνος πέντε ωρών - οι αρμόδιοι για την ασφάλειά μας προτίμησαν η μετακίνηση να γίνει με το φως της ημέρας, καθώς στην Πολιτεία Benue παρατηρείται μεγάλη εγκληματικότητα, την συγκεκριμένη δε χρονική περίοδο  σημειώθηκαν και αναταραχές.

Καταλύσαμε σε ξενοδοχείο στο Makurdi και το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε για την περιοχή Otukpo όπου και εργασθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο για δυο μέρες. Μείναμε 2 βράδια σε ξενοδοχείο στο Otukpo. Στις 01/02 το πρωί αναχωρήσαμε για την πόλη Gboko όπου και εργασθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο. Το βράδυ καταλύσαμε σε ξενοδοχείο της πόλης. Το επόμενο πρωί αναχωρήσαμε για το Adikpo όπου και εργασθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής. Το μεσημέρι, μόλις τελειώσαμε με την εξέταση των ασθενών, αναχωρήσαμε απευθείας για την πρωτεύουσα Makurdi, όπου και μας ανέμενε ο Governor της Πολιτείας Benue, ο Κος 
Samuel Ortom. Μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και μας ευχαρίστησε για την παρουσία και την προσφορά μας στους κατοίκους. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και φιλοξενίας έντυσε όλα τα μέλη της ομάδας με την παραδοσιακή στολή της Πολιτείας Benue. Μας παραχωρήθηκαν ξενώνες εντός του κυβερνείου και εκεί καταλύσαμε. Το επόμενο πρωί αναχωρήσαμε για το Daudu -τον τόπο καταγωγής του Governor-, όπου και εξετάσαμε ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
ό

Οι περιοχές όπου εργασθήκαμε είναι οι εξής:

30/01: Otukpo, Otukpo Local Goverment (in the General Hospital)
31/01: Otukpo, Otukpo Local Goverment (in the General Hospital)
01/02: Gboko, Gboko Local Goverment (in the General Hospital)
02/02: Adikpo, Kwande Local Goverment (in the General Hospital)
03/02: Daudu, Guma Local Goverment (in the General Hospital)


Οι κυριότερες ασθένειες που παρατηρήθηκαν ήταν οι εξής:

Ελονοσία, ελμινθιάσεις, τραχειοβρογχίτιδα, οσφυαλγίες, υπέρταση, επιληψία, επιπεφυκίτιδα, γαστρεντερίτιδες, αρθραλγίες, τυφοειδής πυρετός.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα στις 4.2.2017

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by