Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

61η Αποστολή ΕΛΛΑΔΑ

Τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» πραγματοποίησε επίσκεψη σχολείων στην πόλη της Κομοτηνής και πρόσφερε διάφορα είδη τροφίμων ενισχύοντας έτσι τα προγράμματα των συσσιτίων της Ιερής Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής (στήριξη μαθητών και ευπαθών ομάδων και οικογενειών).

Κατά την 28.3.2017 έγιναν οι εξής επισκέψεις σχολείων:

(α) Επίσκεψη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (οδός Μαρασλή 21, Διευθύντρια η Κα Αικατερίνη Τράκα ).

(β)Επίσκεψη στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (οδός Φιλικής Εταιρείας 63, Διευθυντής ο Κος Θεόδωρος Νικολαΐδης).

Στα παιδιά προβλήθηκαν κατάλληλες εικόνες από τις δραστηριότητες των «Γιατρών Καρδιάς» στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αναπτύχθηκε το γενικό θέμα του εθελοντισμού και της συμπαράστασης στους δεινοπαθούντες.

Αποτέλεσε έκπληξη για τα μέλη της αποστολής το γεγονός ότι οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου πρόσφεραν στους «Γιατρούς Καρδιάς» δυο σακούλες με φάρμακα (παιδικά αντιβιοτικά και παυσίπονα), ενώ ένας μαθητής της ΣΤ τάξης, εκπροσωπώντας το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, διάβασε σύντομο κείμενο λέγοντας ότι εύχονται πολλοί να μιμηθούν το παράδειγμα της Οργάνωσης και ότι τα ίδια τα παιδιά προσφέρουν αυτά τα φάρμακα ως δική τους συμμετοχή στο συντελούμενο έργο των ¨Γιατρών Καρδιάς».

Η επικεφαλής της ομάδας ευχαρίστησε τα παιδιά και είπε ότι η προσφορά τους θα αξιοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Η ομάδα συνάντησε τον Αντιδήμαρχο Κο Νικόλαο Σωτηρακόπουλο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και πρόσφερε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου τα εξής τρόφιμα: μακαρόνια, φακή, ρύζι, ζάχαρη, ελαιόλαδο.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου παραδόθηκαν στους ιερείς πατέρα Ιωάννη και πατέρα Αργύριο τα εξής τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της Εκκλησίας: μακαρόνια, φακή, ρύζι ζάχαρη και ελαιόλαδο.

Συνεντεύξεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο δόθηκαν στο SΤΑR – Channel, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και στην εφημερίδας «Χρόνος».

Κατά την επόμενη ημέρα, 29.3.2017, η ομάδα επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (στην οδό Γιάννη Ρίτσου, Διευθυντής ο Κος Δημήτριος Σημιτόπουλος). Έγινε η γνωστή ενημέρωση στους μαθητές.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Κον Μιχαήλ Σεβδυνίδη και ακολούθως με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμονα.

Τέλος, η ομάδα επισκέφτηκε τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας και στον ιερέα πατέρα Δημήτριο παρέδωσε τρόφιμα (μακαρόνια, φακή, ρύζι ελαιόλαδο) για τα συσσίτια της Εκκλησίας που λειτουργούν σε παρακείμενο κτίσμα.

Ακολούθως η ομάδα μετακινήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου με την θερμή επικουρία των φίλων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα εξής δυο σχολεία:

(α) 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (στην οδό Κασσανδρέως 2, 546 65 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Διευθύντρια η Κα Θεοδώρα Τσακίρη),

(β) 12ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (στην οδό Μαρίας Κάλλας 2Β, 546 45 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Διευθυντής ο Κος Χρήστος Κουτσιανούδης)

Η αποστολή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by