Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

28η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Την 31η Οκτωβρίου 2017 εξαμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα και μέσω Καΐρου έφτασε στο Kano της Νιγηρίας. Σκοπός της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληθυσμών απομακρυσμένων γεωργικών περιοχών των Πολιτειών Katsina και Niger και τα εγκαίνια κατασκευαστικών έργων που οι «Γιατροί Καρδιάς» φρόντισαν να γίνουν πρόσφατα στην Πολιτεία Niger.


Εργασίες στην Πολιτεία Katsina

01.11.2017: Η ομάδα μετακινήθηκε οδικώς από το αεροδρόμιο Kano στην πρωτεύουσα Katsina της ομώνυμης Πολιτείας όπου φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας. Κάθε πρωί η ομάδα ξεκινούσε από το ξενοδοχείο για ορισμένη περιοχή όπου εξετάζονταν οι προσερχόμενοι ασθενείς. Δύναμη οκτώ αστυνομικών συνόδευε συνεχώς τα μέλη της αποστολής για την προστασία τους. Η ομάδα επισκέφτηκε και εργάστηκε στους εξής οικισμούς:

02.11.2017: Mazojin Fulani, Matazu Local Goverment
03.11.2017: Mazoji B, Matazu Local Government. Εδώ παρατηρήθηκε εντυπωσιακά μεγάλη αναλογία υποσιτισμένων μητέρων και καχεκτικών παιδιών.

04.11.2017: Sayaya, Matazu Local Goverment.
05.11.2017: Tuge, Musawa Local Goverment.
06.11.2017: Dumurkol, Maiduwa Local Goverment. Από το χωριό αυτό κατάγεται ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε επίσκεψη στον Κυβερνήτη της Πολιτείας Katsina, κον Aminu Belo Masari.

Αρκετά παιδιά είναι φορείς της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Οι Υγειονομικές Αρχές μας πληροφόρησαν ότι στην Πολιτεία της Katsina υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτής της αναιμίας. Οι συχνότερες παθήσεις ήταν: ελονοσία, ελμινθιάσεις, λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες, αρθραλγίες, επιπεφυκίτιδες, δερματοπάθειες και φυματίωση. Τρία περιστατικά έντονης παραμόρφωσης προσώπου νεαρών παιδιών με πιθανό οστεοσάρκωμα σε προχωρημένο στάδιο. Ένα περιστατικό με λαγώχειλο σε νεογέννητο μωρό και ένα με Kapozi sarcoma σε νέα ενήλικη γυναίκα με τεράστιο διογκωμένο αριστερό πόδι που έμοιαζε με ελεφαντίαση. Επίσης, ένα σύνδρομο μεγαλοσπληνίας σε μεσήλικη γυναίκα με αναιμία και διόγκωση της κοιλιακής χώρας (με πιθανή μόλυνση Leismania Donovani-Kala-Azar). Δόθηκαν οδηγίες για παραπομπή σε εξετάσεις και θεραπεία σε γενικό νοσοκομείο της Πολιτείας.


Εργασίες στην Πολιτεία Niger

07.11,2017: Η ομάδα μετακινήθηκε από την πρωτεύουσα Katsina στην πόλη Kontagora της Πολιτείας Niger, με συνοδεία οκτώ αστυνομικών - διαδρομή οκτώμισι ωρών. Φιλοξενία σε ξενοδοχείο από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας. Η εξέταση των ασθενών έγινε στους εξής οικισμούς :

08.11.2017: Sabon Gari Mango, Kontagora Local Goverment.
09.11.2027: Tungan Gika, Auna West/Magama Local Goverment.
10.11.2017: Εγκαίνια λειτουργίας πηγαδιού για πόσιμο νερό και εξέταση ασθενών στο χωριό Ibanga Tudun Wada, Kontagora Local Goverment. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Mina της Πολιτείας Niger. Το ίδιο απόγευμα έφθασε από την Αθήνα ένα ακόμη μέλος των «Γιατρών Καρδιάς». Η επταμελής ομάδα φιλοξενήθηκε σε ξενώνες του Κυβερνήτη της Πολιτείας. Δύναμη τριών αστυνομικών είχε την ευθύνη για την ασφάλεια της ομάδας.

11.11.2017: Εξέταση ασθενών στο χωριό Kowankasa,Tegina/Rafi Local Goverment.
12.11.2017: Εγκαίνια αγροτικού ιατρείου και πηγαδιού στο χωριό Lafiyan Kpada , Gulu / Lapai Local Government, Niger State. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο τοπικός Βασιλιάς και Εμίρης του Lapai, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. Εκφωνήθηκαν λόγοι από εκπρόσωπο της Πολιτείας. Μίλησε από μέρους των «Γιατρών Καρδιάς» η Κα Ελένη Σωτηρλιου. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και εορταστικές εκδηλώσεις. Παραβρέθηκε και ο φίλος της Οργάνωσης κ. Umaru Tanko Kuta, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες των τεχνικών έργων.

13.11.2017: Εξέταση ασθενών στο χωριό Gbangba, Gbako Local Goverment.
14.11.2017: Η ομάδα αναχώρησε οδικώς από Minna για την πρωτεύουσα της Νιγηρίας Abudja. Εκεί επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στην Abuja και ενημέρωσε την πρέσβη κα Σαράντη, η οποία αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους από την μεγάλη εγκληματικότητα και την δράση της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Haram.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η ομάδα αναχώρησε αεροπορικώς για Κάιρο, όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη έφτασε στην Αθήνα (15.11.2017).

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by