Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

30η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

26.04.2018
Οκταμελής ομάδα της ανθρωπιστικής Οργάνωσης «Γιατροί Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα με την Egypt Air και μέσω Καΐρου, όπου διανυκτέρευσε, έφτασε την επόμενη μέρα στην Abuja, πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Σκοπός της αποστολής ήταν να προσφερθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απομακρυσμένους γεωργικούς πληθυσμούς της ευρείας περιοχής της πόλης Kontagora. Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας Mr. Abubakar Sani Bello πρόσφερε τα απαραίτητα για τις μετακινήσεις της αποστολής οχήματα, αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της αποστολής και φιλοξενία.

27.04.2018
Αρμόδιοι τοπικοί αξιωματούχοι παρέλαβαν τα μέλη της ομάδας στο αεροδρόμιο της Abuja, πρωτεύουσας της Νιγηρίας, και τα μετέφεραν οδικώς στην πόλη Kontagora, όπου τακτοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης ως φιλοξενούμενοι του Κυβερνήτη της Πολιτείας.

Η ομάδα ξεκινούσε από το ξενοδοχείο κάθε πρωί και επισκεπτόταν ένα διαφορετικό απομακρυσμένο οικισμό κάθε μέρα σύμφωνα με προγραμματισμό που είχαν καταρτίσει οι τοπικές Αρχές. Εκεί εξέταζε τους ασθενείς που συγκεντρώνονταν και τους φρόντιζε παρέχοντας και τα απαραίτητα φάρμακα, και ειδικό γάλα για παιδιά με διαταραχή θρέψεως, που το είχε φέρει από την Αθήνα. Οι οικισμοί αυτοί ήταν οι εξής:

28.04.2018: Magama, Madama Ward, Kontagora Local Government
29.04.2018: Runtuwa Gari, Yangara Ward, Magama Local Government
30.04.2018: Tundan Wada, Madara Ward, Kontagora Local Government
01.05.2018: Tashan Randa, Bobi Ward, Mariga Local Government

Οι κυριότερες από τις ασθένειες, που επισημάνθηκαν και με τις οποίες ασχολήθηκε η ομάδα,ήταν οι εξής;

Ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού, επιπεφυκίτιδες, δερματοπάθειες, οσφυαλγίες, αρθραλγίες, φυματίωση, λέπρα, όγκοι στοματικής κοιλότητας, παρασιτώσεις, ουρολοιμώξεις, σχιστοσωμίαση, γυναικολογικές παθήσεις, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, αναιμία, υποσιτισμός παιδιών.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» μετέφεραν από την Αθήνα, και παρέδωσαν αρμοδίως σε νοσοκομεία, για δωρεάν χρήση σε άπορους ασθενείς, εξωτερικές οστεοσυνθέσεις με τις αναγκαίες βελόνες τους (τις μεταχειρισμένες αυτές οστεοσυνθέσεις πρόσφεραν στους «Γιατρούς Καρδιάς» διάφορα Ελληνικά νοσοκομεία, ενώ την απολύμανση πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου).

Το υλικό, που για μια ακόμη φορά ευχαρίστως πρόσφερε στους «Γιατρούς Καρδιάς» η Aegean Airlines, σε μια μεγάλη βαλίτσα, διανεμήθηκε κυρίως στα μικρά παιδιά, τα οποία το χάρηκαν πραγματικά (ζαχαρωτά, μπλουζάκια, καπελάκια, μπισκότα και άλλα παρασκευάσματα «Παπαδοπούλου» κλπ.). Το δυναμωτικό γάλα, που επίσης πρόσφερε η Aegean Airlines, αποδείχτηκε σωτήριο για πολλά εξασθενημένα μικρά (Nutrini Drink Powder).


02.05.2018
Μετά το πέρας του ιατρείου, η ομάδα μετακινήθηκε στην πρωτεύουσα Mina της Πολιτείας Niger για διανυκτέρευση και από εκεί, την επόμενη το πρωί, στο αεροδρόμιο της Abuja από όπου αναχώρησε με την Egypt Air για Κάιρο. Στο Κάιρο διανυκτέρευσε και την επόμενη μέρα επέστρεψε στην Αθήνα

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by