Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

23η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Στις 20.10.2018 επταμελής ομάδα μελών του Σωματείου «Γιατροί Καρδιάς» αναχώρησε για το Βόρειο Καμερούν μέσω Τσαντ. Η ομάδα έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης στην N’Djamena, πρωτεύουσα του Τσαντ, όπου διαπίστωσε ότι, παρά  τις συνεννοήσεις που είχαν προηγηθεί, είχε αγνοηθεί η άφιξη των μελών της αποστολής. Μετά από ολιγόωρη ανάπαυση, η ομάδα  είχε και πάλι την δυσάρεστη έκπληξη να μην έχει οργανωθεί και η προσυνεννοημένη μεταφορά προς την συνοριακή πόλη Bongor από όπου θα γινόταν η μεταφορά με βάρκες, δια του ποταμού Longone, από το Tσαντ  στο Καμερούν.

 

Ένα μέρος της ημέρας πέρασε με διαπραγματεύσεις αναζήτησης μεταφορικού μέσου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι. Την επομένη,  το ταξίδι κατά μήκος του ποταμού ξεκίνησε με ένα mini-bus αφού προηγήθηκε επίσκεψη στην πρεσβεία του Καμερούν για την έκδοση βίζας. Η διαδρομή των 150 περίπου χιλιομέτρων καλύφτηκε σε 5 ώρες λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Στην πόλη Bongor, μετά τους ελέγχους στα συνοριακά φυλάκια και το τελωνείο, η ομάδα επιβιβάστηκε σε ξύλινες βάρκες μετά από έντονες διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος από αυτούς θα επιλεγόταν. Στην απέναντι όχθη, στην πόλη Yagoua του Καμερούν, την ομάδα ανέμεναν ένα mini-bus και ένας από τους φύλακες του καταυλισμού στο Katrang (όπου διαμένουν οι Γιατροί Καρδιάς και όπου παρέχουν τις νοσηλευτικές υπηρεσίες τους στους ασθενείς).

Από τις 23 ως τις 29 Οκτωβρίου, μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής Katrang του Βόρειου Καμερούν και από το γειτονικό Τσαντ προσέρχονταν  καθημερινά με διάφορα προβλήματα υγείας. Τα κυριότερα προβλήματα ήταν η ελονοσία, κυρίως των μικρών παιδιών, οσφυαλγίες, αρθραλγίες, λοιμώξεις ουροποιγεννητικού και αναπνευστικού συστήματος, ψώρα, ελμινθειάσεις, σχιστοσωμίαση. Προσκομίστηκε ένα νεογνό ολίγων μηνών με συγγενή απουσία δέρματος σε εκτεταμένες περιοχές του σώματος.

Στις 30 Οκτωβρίου το πρωί, τα μέλη της ομάδας επέστρεψαν  στην N’ Djamena ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή, αλλά με πολλά προβλήματα βλαβών των οχημάτων μεταφοράς.

Επιστροφή στην Αθήνα  στις 31 Οκτωβρίου 2018.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by