Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

87η Αποστολή ΕΛΛΑΔΑ

Τετραμελές κλιμάκιο των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα στις 6:30 πμ και επισκέφθηκε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός των φυλακών Λάρισας με ενήλικους άρρενες μαθητές. Σκοπός της αποστολής ήταν να εξετασθούν οφθαλμολογικώς μαθητές του σχολείου και να χορηγηθούν τα κατάλληλα γυαλιά με διορθωτικούς φακούς. Στην αποστολή μετείχε και οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός της Αθήνας.

Εξετάσθηκαν 24 μαθητές που αντιμετώπιζαν προβλήματα οφθαλμών. Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλοι έπασχαν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δυο από επιπεφυκίτιδα και άλλοι δυο από αμβλυωπία.

Έγινε συνταγογράφηση και χορηγήθηκαν γυαλιά σε ορισμένους από τους εξετασθέντες (από μεγάλη συλλογή που είχε μαζί του το κλιμάκιο). Βάσει των συνταγών θα εκτελεσθούν διάφορες εργασίες από οπτικό και το αποτέλεσμα θα σταλεί ταχυδρομικώς στους ασθενείς με φροντίδα τω «Γιατρών Καρδιάς».

Οι εξετασθέντες μαθητές, ο Διευθυντής του Σχολείου κος Γεώργιος Τράντας και το προσωπικό της φυλακής ευχαρίστησαν θερμά το κλιμάκιο για τις φροντίδες του.

Η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα γύρω στις 8:00 μμ

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by