Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

33η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Πενταμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα στις 26.9.2019 με προορισμό την πόλη Λάγος της Νιγηρίας, μέσω Καΐρου όπου και διανυχτέρευσε. Σκοπός της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης και των προαστίων με προβλήματα υγείας, μετά από πρόσκληση φίλων των «Γιατρών Καρδιάς» από το Λάγος, με ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Τις τοπικές δραστηριότητες της αποστολής είχαν διοργανώσει οι φίλοι αυτοί επιλέγοντας τμήματα όπου η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήταν ανεπαρκής.

Την ομάδα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο μέλη των διοργανωτών της αποστολής, που διευκόλυναν την διεκπεραίωση των τελωνιακών διαδικασιών, και είχαν φροντίσει για την μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο σε ξενοδοχείο της πόλης.

Τις επόμενες ημέρες έλαβαν χώρα οι εξής δραστηριότητες:

28.9.2019: επίσκεψη σε σχολείο στo Oroke Village, περιοχή Ajah,

όπου εξετάστηκαν τα παιδιά του σχολείου, γονείς που είχαν προβλήματα υγείας καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που είχαν ειδοποιηθεί για την προσφορά δωρεάν περίθαλψης από ομάδα Ελλήνων Ιατρών.

29.9.2019: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων στα κεντρικά κτήρια SSION της περιοχής Ajah του Λάγος.

30.9.2019: εξέταση ασθενών στο Sangotedo Village της περιοχής Ajah.

1.10.2019 και 2.10. 2019: εξέταση και περίθαλψη ασθενών σε δύο μέρη της περιοχής Amuwo Odofin.

3.10.2019: περίθαλψη ασθενών σε ιατρικό κέντρο της υποβαθμισμένης και επικίνδυνης συνοικίας Ajegunle (εγκληματικότητα). Όλο το προσωπικό του ιατρικού κέντρου συνεργάστηκε, διότι προσήλθαν πλήθη ασθενών.

Τα κυριότερα προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της επίσκεψης ήταν κυρίως ελονοσία από την πρόσφατη περίοδο βροχών που συνεχίζονταν, λοιμώξεις του αναπνευστικού, διαρροϊκά σύνδρομα, υπέρταση από την καθημερινή χρήση αλατισμένων τροφίμων, για την αποφυγή των οποίων δεν είχαν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, στομαχικά ενοχλήματα που αναφέρονταν σαν έλκος, ελμινθιάσεις, οσφυαλγία και αρθραλγίες.

Τα μέλη της αποστολής επιθυμούν να απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης της αποστολή κον Ramesh Harthiramani και τους συνεργάτες του για την άψογη εργασία τους. Οι συντονιστές του έργου της αποστολής συνόδευαν τους γιατρούς σε όλες τις καθημερινές διαδικασίες και δραστηριότητες.

Επιστροφή στην Αθήνα στις 5.10.2019 μέσω Καΐρου.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by