Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

7η Αποστολή ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Στις 5.2.2020 τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε με την Turkish Airlines από την Αθήνα για την Ζανζιβάρη, που ανήκει στην Τανζανία. Την αποστολή διοργάνωσε τοπικά επιχειρηματίας φίλος των «Γιατρών Καρδιάς», από το Ισραήλ (επιχείρηση παρασκευής τροφίμων NEXT GENERATION, LTD), ο οποίος με Έλληνα συνεργάτη του, που διαμένει εκεί, ήλθε σε επαφή με την τοπική κυβέρνηση ώστε να εγκριθεί η εκεί πραγματοποίηση ιατροφαρμακευτικής αποστολής.

Η ομάδα αφίχθηκε στο νησί Ζανζιβάρη τις πρώτες πρωινές ώρες και έγινε δεκτή από τον Έλληνα συνεργάτη της τοπικής επιχείρησης παρασκευής τροφίμων των Ισραηλινών φίλων. Εκεί έγινε ενημέρωση ότι οι ανθρωπιστικές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί κυρίως για το νησί Pemba, όπου ο αγροτικός πληθυσμός του έχει περισσότερες ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η μεταφορά της ομάδας των γιατρών στο νησί Pemba έγινε με μικρό αεροπλάνο δώδεκα θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης ήταν 20 λεπτά της ώρας και στο τοπικό αεροδρόμιο υποδέχθηκαν την ομάδα δύο γιατροί των τοπικών υγειονομικών αρχών, οι οποίοι είχαν οργανώσει το ημερήσιο πρόγραμμα περίθαλψης κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών του νησιού.

Οι γιατροί αυτοί παραβρίσκονταν στις καθημερινές εργασίες της ομάδας. Στις 6, 7 και 10 Φεβρουαρίου έγινε περίθαλψη ασθενών στο χωριό Wete, στις 8 Φεβρουαρίου στο χωριό Kiuyu Mbuyuni και στις 9 Φεβρουαρίου στο χωριό Mkia N’gombe. Εξετάστηκε μεγάλος αριθμός ασθενών με την βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού από διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Συχνότερα προβλήματα υγείας ήταν υπέρταση και διαβήτης, σε υπέρβαρες γυναίκες κυρίως, ψώρα στην περιοχή Mkia N’gombe, οσφυαλία και αρθρίτιδες, προβλήματα οφθαλμών, δερματίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού και ουροποιητικού, εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι περιπτώσεις ελονοσίας ήταν ελάχιστες. Την τελευταία ημέρα επισκέφτηκε την ομάδα εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου υγείας και σε αποχαιρετιστήρια τελετή ευχαρίστησε τους γιατρούς για την συμβολή τους στην υγειονομική φροντίδα προς τους κατοίκους του νησιού.

Στις 11.2.2020 η ομάδα επέστρεψε στο νησί Ζανζιβάρη όπου είχε οργανωθεί περίθαλψη ασθενών σε υγειονομικό κέντρο της περιοχής Fuoni Ijitimai για τις ημέρες 11,12 και 13 Φεβρουαρίου. Την τελευταία ημέρα οργανώθηκε συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός υγείας της Ζανζιβάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους «Γιατρούς Καρδιάς» για τις ανθρωπιστικές τους δραστηριότητες και στα δύο νησιά.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν θερμότατα όλους τους ευγενείς και πρόθυμους φίλους της NEXT GENERATION LTD, ιδιαιτέρως δε τον επικεφαλής Mr. Hagai Hardverger, για την πρόσκληση, την τοπική οργάνωση και την στήριξη κατά την εκτέλεση της ιατροφαρμακευτικής αποστολής στην Ζανζιβάρη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by