Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

25η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Την Τετάρτη, 30.10.2019 πενταμελής ομάδα μελών αναχώρησε για τον καταυλισμό στην περιοχή Katrang του Βόρειου Καμερούν, με σκοπό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της απομακρυσμένης αυτής περιοχής. Η ομάδα αφίχθηκε μέσω Καΐρου στην N’Djamena του Chad από όπου με μικρό λεωφορείο κατευθύνθηκε νότια προς το παραποτάμιο χωριό Bongor, όπου λειτουργούν υποτυπώδη συνοριακά φυλάκια. Μετά την διανυκτέρευση, η ομάδα διέσχισε τον πλημμυρισμένο ποταμό από τις πρόσφατες βροχές και αφίχθηκε στο Καμερούν (Yagua) . Τα συνοριακά φυλάκια είχαν μετακινηθεί λόγω της πλημμύρας, και ο έλεγχος διαβατηρίων γινόταν στην όχθη του Chad μέσα από τις βάρκες. Η ομάδα μεταφέρθηκε με άλλο μικρό λεωφορείο προς τον καταυλισμό του Katrang (Datcheka), μια διαδρομή σε λασπωμένους δρόμους όπου αντιμετωπίστηκαν προβλήματα διέλευσης. Η μετακίνηση αυτή από την Yagua ως την ,Datcheka διήρκεσε πέντε ώρες αντί της συνήθους διάρκειας δυο ωρών. Στον καταυλισμό, μετά από γρήγορη τακτοποίηση των οικίσκων διαμονής των μελών, άρχισε η εξέταση των πρώτων κατοίκων με προβλήματα υγείας, οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί για την άφιξη των Γιατρών Καρδιάς, τις μεταμεσημβρινές ώρες.
Τις επόμενες 4 ημέρες εξετάζονταν ασθενείς που προσέρχονταν από μεγάλες αποστάσεις με προβλήματα κυρίως ελονοσίας και σχιστοσωμίασης μικρών παιδιών λόγω της πρόσφατης περιόδου των βροχών. Άλλα συχνά προβλήματα υγείας ήταν πόνοι στις αρθρώσεις, στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ψώρα, επιληψία, τραύματα, προβλήματα οφθαλμών, λοιμώξεις ουροποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών.
Κατά την επιστροφή (6.10.2019), στην N’Djamena έγιναν κάποιες προσπάθειες συνάντησης της ομάδας με στελέχη του Υπουργείου Υγείας του Chad ώστε να οργανωθεί στο μέλλον αποστολή περίθαλψης κατοίκων υποβαθμισμένων περιοχών και στο Chad, η οποία ορίστηκε να προγραμματιστεί στον επόμενο χρόνο. Η ομάδα συναντήθηκε όμως με έναν φαρμακοποιό νοσοκομείου της N’Njamena, με διασυνδέσεις στο Υπουργείο Υγείας, ο οποίος υποσχέθηκε να φροντίσει για την συνάντηση με τον Υπουργό στην επόμενη αποστολή.
Επιστροφή μέσω Καΐρου στην Αθήνα, όπου έφτασε η αποστολή στις 8.11.2019.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by