Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

35η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Εξαμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα στις17.10.2020 με την Egypt Air με προορισμό την Abuja, πρωτεύουσα της Νιγηρίας, μέσω Καΐρου όπου και διανυκτέρευσε. Την επομένη έφτασε στην Abujaι, όπου την υποδέχθηκε ο τοπικός συντονιστής της αποστολής με τους συνεργάτες του, που είχαν ορισθεί από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας Niger, Mr. Abubakar Sani Bello. Η ομάδα υποδοχής φρόντισε και για τις τελωνειακές διαδικασίες ελέγχου των φαρμάκων που μετέφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» από την Αθήνα.

 

Ακολούθως, η ομάδα μετακινήθηκε οδικώς από την Abuja στην Mina, πρωτεύουσα της Niger State, και διέμεινε στο ξενοδοχείο Princess, συνοδευόμενη από τον συντονιστή, συνεργάτες του και αστυνομικούς. Την επομένη το πρωί η ομάδα αναχώρησε για την πόλη Kontagora, και καθοδόν συνάντησε την πρώτη κοινότητα με πλήθη ασθενών προς τους οποίους πρόσφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Στην Kontagora, οι «Γιατροί Καρδιάς» εγκαταστάθηκαν, ως φιλοξενούμενοι του Κυβερνήτη της Πολιτείας Niger, σε ξενοδοχείο (“Safara Hotel Annex GRA”). Κάθε πρωί, η ομάδα με τους συνοδούς αναχωρούσε για το χωριό όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που είχε καταρτίσει ο συντονιστής, θα εργαζόταν φροντίζοντας τους ασθενείς του χωριού και της γύρω περιοχής. Το βράδυ επέστρεφαν για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

Εκτός από την περίθαλψη των ασθενών είχαν προγραμματισθεί και τα εγκαίνια λειτουργίας αγροτικού ιατρικού κέντρου, σχολικού κτηρίου και πηγαδιού για άντληση πόσιμου νερού στο χωριό Kakihum (Kakihum ward, Mariga LG, Niger State).Τα σχετικά έργα χρηματοδοτήθηκαν από φίλους των «Γιατρών Καρδιάς». Είχε προσκληθεί για να παραστεί στα εγκαίνια και ο Έλληνας Πρέσβης στην Abuja κος Ιωάννης Πλώτας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί. Τα εγκαίνια αυτά, τελικά αναβλήθηκαν, διότι οι τοπικές Αρχές έκριναν ότι στην περιοχή εκείνη υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση ένοπλων ομάδων.

 

Περίθαλψη προσφέρθηκε στους ασθενείς των εξής οικισμών:

 

19.10.2020 : χωριό Atabo, Υangulu Ward, Magama LG, 

20.10.2020 : χωριό Makulu, Kawo Ward, Magama LG. 

21.10.2020: χωριό Masucci, Babban Rami Ward, Mashegu LG. 

22.10.2020: χωριό Kakihum, Kakihum Ward, Mariga LG.

23.10.2020:χωριό Magandu Tsoho, Tunga Wawa Ward, Kontagora LG. Εδώ η ομάδα εργάσθηκε εξετάζοντας και φροντίζοντας ασθενείς κατά το ήμισυ της ημέρας. Ο υπόλοιπος χρόνος διατέθηκε στην μετακίνηση της ομάδας και των συνοδών της στην πρωτεύουσα Minna της Πολιτείας Niger.

24.10.2020:χωριό Koiko, Kampala Ward, Bosso LG. Εδώ αντιμετωπίστηκε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό: δεκάχρονο κορίτσι είχε πυρετό και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση – μετά τις πρώτες βοήθειες, η ομάδα έστειλε το παιδί στο νοσοκομείο της Kontagora.

 

Οι πιο σοβαρές και συχνές ασθένειες, που αντιμετώπισε η ομάδα, ήταν οι εξής: ελονοσία, λοιμώξεις του αναπνευστικού, διαρροϊκά σύνδρομα, ελμινθιάσεις, υπέρταση, δερματοπάθειες στομαχικά ενοχλήματα, οσφυαλγία, αρθραλγίες κλπ. Σε πολλά υποσιτιζόμενα μικρά παιδιά χορηγήθηκε εμπλουτισμένο γάλα (οι «Γιατροί Καρδιάς» το είχαν φέρει από την Αθήνα).

 

Στις 25.10.2020 οι «Γιατροί Καρδιάς» αναχώρησαν από την Mina για το αεροδρόμιο της Abuja, από όπου αεροπορικώς έφτασαν με την Egypt Air στο Κάϊρο όπου και διανυκτέρευσαν. Στην Αθήνα έφτασαν στις 26.10.2020.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by