Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

36η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

Πενταμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα στις 21.10.2021, ημέρα Πέμπτη με την Egypt Air με προορισμό την Abuja, πρωτεύουσα της Νιγηρίας, μέσω Καΐρου (όπου και διανυκτέρευσε). Την επομένη, η ομάδα έφτασε στην Abujaι, όπου, μετά τους σχολαστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό, την υποδέχθηκε ο τοπικός συντονιστής της αποστολής και συνεργάτες του, δηλαδή ο Διευθυντή του μεγάλου επενδυτικού συγκροτήματος παραγωγής ζάχαρης με την επωνυμία Sunti Golden Sugar Estate (στην Mokwa Local Government Area, Niger State, Nigeria). Η διεκπεραίωση της διαδικασίας παραλαβής του φαρμακευτικού υλικού από το τελωνείο του αεροδρομίου έγινε χωρίς καμιά καθυστέρηση με την φροντίδα της ομάδας υποδοχής.

Η ομάδα υποδοχής, με οχήματα της εταιρείας Κουμάνταρος Flour Mills και με αστυνομικούς ασφαλείας παρέλαβε από το αεροδρόμιο τους «Γιατρούς Καρδιάς» και, μετά από διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Abuja, τους οδήγησε στο προαναφερόμενο επενδυτικό συγκρότημα (επτάωρη διαδρομή). Εκεί εγκαταστάθηκαν σε άριστη μονάδα φιλοξενίας,

Την πρόσκληση των «Γιατρών Καρδιάς» για δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στις χιλιάδες των εργαζομένων στο εν λόγω συγκρότημα και στους ασθενείς των διάσπαρτων οικισμών 40 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής, χορηγήθηκε με τη φροντίδα του κου Ιωάννη Κατσαούνη εκ μέρους της εταιρείας Κουμάνταρου. Στους «Γιατρούς Καρδιάς» προσφέρθηκε πλήρης φιλοξενία και οτιδήποτε ήταν απαραίτητο για την περίθαλψη των ασθενών.

Οι ασθενείς του συγκροτήματος συγκεντρώνονταν καθημερινά στο ιατρικό κέντρο που υπάρχει εκεί (Sunti Clinic) και οι «Γιατροί Καρδιάς» εξέταζαν και φρόντιζαν τον κόσμο, από το πρωί ως το απόγευμα, χορηγώντας τα αναγκαία φάρμακα, που είχαν φέρει από την Αθήνα. Βοήθεια διερμηνέων πρόσφερε το ιατρικό κ αι νοσηλευτικό προσωπικό του ιατρικού κέντρου. Εκεί μεταφέρονταν κάθε μέρα, με δέκα φορτηγά αυτοκίνητα, και οι άρρωστοι από τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Η περίθαλψη προσφέρθηκε σε χιλιάδες ασθενών κατά το διάστημα 23-30.10.2021 Οι ασθενείς ήταν όλων των ηλικιών - μωρά, νήπια, νέοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι. Τα κυριότερα προβλήματα υγείας που διαπιστώθηκαν ήταν τα εξής: Ελονοσία, αναιμία, γαστροεντερίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, γαστρίτιδες, υπέρταση, δερματοπάθειες, αρθραλγίες, υποσιτισμένα παιδιά, δερματικά αποστήματα, ουρολοιμώξεις, σχιστοσωμίαση.

Μεταξύ των ασθενών ήταν και τέσσερα μικρά παιδιά που έπασχαν από βαριά ασιτία. Τους προσφέρθηκε ενισχυτική τροφή (γάλα σκόνη) που είχαν φέρει οι «Γιατροί Καρδιάς» από την Αθήνα.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην ιδιοκτησία του Sunti Golden Sugar Estate και ιδιαίτερα στον κ. Ιωάννη Κατσαούνη για την πρόσκληση των «Γιατρών Καρδιάς» να προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τον τοπικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Ο Διευθυντής κ. Alno du Pisani και η σύζυγός του κα Tamara du Pisani αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικοί στην οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων της αποστολής και πρόσφεραν σπουδαία φιλοξενία στην ομάδα. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιατρικού κέντρου (Sunti Clinic) για τις υπηρεσίες του.

Δύο ημέρες μετά την άφιξη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε εξέταση PCR για Sars-2-Covid. Επίσης, 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, έγινε άλλη μια εξέταση PCR για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.

Η ομάδα μεταφέρθηκε στην Abuja και την επόμενη μέρα αναχώρησε για το αεροδρόμιο, από όπου ταξίδεψε με την Egypt Air στο Κάιρο, όπου διανυκτέρευσε και έφτασε στην Αθήνα το επόμενο απόγευμα, 1.11.2021

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by