Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

29η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Στις 13.11.2021 εξαμελής ομάδα μελών του Σωματείου «Γιατροί Καρδιάς» αναχώρησε για το Καμερούν, με σκοπό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της περιοχής Κατράνγκ, στην βόρεια χώρα και την προσφορά ειδών διατροφής στους πεινασμένους.

Μετά από διανυκτέρευση στο Κάιρο, η ομάδα έφτασε την επομένη στην πρωτεύουσα N’Djamena του Τσάντ, από όπου την επόμενη, 15.11.2021, κατευθύνθηκε οδικώς προς την πόλη Bongor για να διασχίσει τον ποταμό που χωρίζει εκεί το Τσαντ από το Καμερούν. Η διαδρομή ως το Bongor ήταν πεντάωρη σε κακές οδικές συνθήκες.

Η είσοδος στο Καμερούν, από άποψη διαδικασίας και ελέγχων στα σύνορα, ήταν σχετικά απλή και σύντομη. Από εκεί η διαδρομή ως τον μικρό οικισμό του Κατράνγκ ήταν πολύωρη και έγινε σε έδαφος χωρίς επιμελημένους δρόμους.

Η ομάδα εγκαταστάθηκε στις καλύβες μπουκαρού πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων και άρχισε το έργο της από την επομένη το πρωί (17.11.2021), στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του ναού. Οι ασθενείς της περιοχής, ειδοποιημένοι από τον ιερέα και τους συνεργάτες του, άρχισαν να συγκεντρώνονται στους χώρους κοντά στην εκκλησία.

Από 17.11.2021 έως 21.11.2021 προσέρχονταν καθημερινά κάτοικοι με προβλήματα υγείας, εξετάζονταν και ελάμβαναν θεραπευτική αγωγή. Κυριότερα προβλήματα υγείας ήταν η ελονοσία, ελμινθιάσεις, κυρίως στα παιδιά, αναιμία, ψώρα, λοιμώξεις του αναπνευστικού, τραύματα, προβλήματα οφθαλμών, διαρροϊκά σύνδρομα, οσφυαλγία, αρθραλγία υποσιτισμός σε μικρά παιδιά.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αρνητικά την γεωργική παραγωγή στην ευρεία περιοχή του Βόρειου Καμερούν με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των κατοίκων. Η ομάδα φρόντισε να προμηθευθεί από την τοπική αγορά καλαμπόκι, το οποίο μεταφέρθηκε στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του ναού των Αγίων Αποστόλων όπου συσκευάσθηκε σε μεγάλες τσάντες, οι οποίες διανεμήθηκαν στους ενδεείς που υπέδειξε ο εφημέριος του ναού.

Κατά το φθινόπωρο του 2021 ανεγέρθηκε στον οικισμό Datcheka σχολικό κτήριο που θα στεγάσει 300 μαθητές του αντίστοιχου δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει και το Katrang. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα στον Νοέμβριο του 2021 και το κόστος του καλύφθηκε από φίλο των «Γιατρών Καρδιά».

Στις 22.11.2021, η ομάδα αναχώρησε οδικά για την πρωτεύουσα N’Djamena από όπου αναχώρησε αεροπορικώς για Αθήνα μέσω Καΐρου όπου διανυκτέρευσε. Στην Αθήνα έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης, 24.11.2021

 

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by