Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

28η Αποστολή ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Το Σάββατο, 10.4.2021, πενταμελής ομάδα μελών του Σωματείου «Γιατροί Καρδιάς» αναχώρησε για το Καμερούν, με σκοπό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της περιοχής Κατράνγκ, στην βόρεια χώρα. Μετά από διανυκτέρευση στο Κάιρο, η ομάδα έφτασε την επομένη, 11.4.2021, στην πρωτεύουσα N’Djamena του Τσάντ, από όπου την επόμενη, 12.4.2021, κατευθύνθηκε οδικώς προς την πόλη Bongor για να διασχίσει τον ποταμό που χωρίζει εκεί το Τσαντ από το Καμερούν. Μετά από διαδρομή 5 ωρών με κακές οδικές συνθήκες, στα παραποτάμια σύνορα του Τσαντ με το Καμερούν, οι αρχές μας πληροφόρησαν ότι τα σύνορα είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας. Χρειάστηκε αρκετή ώρα έντονων διαβουλεύσεων των μελών της ομάδας, των συνοριακών φυλάκων και των προϊσταμένων στην πόλη Bongor, αλλά και κάποιας βοήθειας εκ μέρους των Γιατρών, ώστε να επιτραπεί τελικά να διασχίσουμε τον ποταμό, κατ’ εξαίρεση.

Στα σύνορα του Καμερούν η διέλευση ήταν ευχερής και με ένα ετοιμόρροπο mini-bus οδηγηθήκαμε στο Κατράνγκ, στον μικρό οικισμό με τις ιδιόκτητες καλύβες, τις οποίες είχαν φροντίσει να ανεγείρουν οι «Γιατροί Καρδιάς» πριν από πολλά χρόνια. Εκεί τα μέλη τις ομάδας έγιναν δεκτά από τον εφημέριο της περιοχής του ναού των «Αγίων Αποστόλων» και τους φύλακες των κτηρίων μας, που είχαν ειδοποιηθεί για την άφιξή μας - και είχαν αναγγείλει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής την περίθαλψη ασθενών για τις επόμενες ημέρες.

Από 13.4.2021 έως 21.4.2021 προσέρχονταν καθημερινά κάτοικοι με προβλήματα υγείας και ελάμβαναν θεραπευτική αγωγή. Κυριότερα προβλήματα υγείας ήταν η ελονοσία, οι ελμινθιάσεις, κυρίως στα παιδιά, ψώρα, λοιμώξεις του αναπνευστικού, επιληψία, τραύματα, προβλήματα οφθαλμών, διαρροϊκά σύνδρομα, οσφυαλγία και αρθραλγία.

Στις 21.4.2021 πληροφορηθήκαμε ότι δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος του Τσαντ σε στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Λιβύη. Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι συνεπεία αυτού το γεγονότος έκλεισαν τα σύνορα του Τσαντ επ’ αόριστον. Κι έτσι, έγινε αναγκαστική αλλαγή του προγράμματος επιστροφής μέσω της πρωτεύουσας του Καμερούν. Στις 22.4.2021, η ομάδα αναχώρησε οδικά για την πόλη Douala, όπου διανυκτέρευσε και έκανε το PCR test.

Στις 23.4.2021, η ομάδα αναχώρησε από την Duala αεροπορικώς για Αθήνα μέσω Καΐρου. Στην Αθήνα έφτασε στις 24.4.2021

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by