Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

37η Αποστολή ΝΙΓΗΡΙΑ

6.2.2022 Άφιξηστα Guest Apartments Koumantaros, Apapa, Lagos.

7-10.2.2022 Apapa FMN ( Flour Mills of Nigeria/ Koumantaros ) ιατρικήεξέτασηόλωντωνεργαζομένωνστοσυγκρότημα Koumantaros, Lagos. 

11.2.22 Μετάβαση οδικώς με αστυνομική ασφάλεια στο Εργοστάσιο Ζυμαρικών «Pasta FMN» στην AGBARA, στο γειτονικό Ogun State. Ιατρική εργασία επί δύο ημέρες, εξέταση των περισσότερων εργαζομένων. 

Έγινε ενημέρωση ότι η επόμενη αποστολή μας θα ήταν στο Βόρειο Καμερούν όπου τα παιδιά πεινούν. Αμέσως μας έδωσαν τρεις μεγάλες κούτες με θρεπτικά Corn Flakes για τα παιδιά του Καμερούν.

12.2.22 Επιστροφή το απόγευμα μετά το Ιατρείο στα Apartments, Apapa Lagos.

14.2.22 Αναχώρηση και άφιξη μετά από 6,5 ώρες στην Ondo town,  Ondo State.

15.2.22 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον παραδοσιακό βασιλιά.

Ακολούθησε ιατρείο στην δυτική περιοχή BAGBE, μισή ώρα εκτός Ondo town. Ένα σοβαρό παραμελημένο περιστατικό νεαρού κοριτσιού παραπέμφθηκε στο Teaching Hospital της πρωτεύουσας για διερεύνηση και αντιμετώπιση, με την φροντίδα του διοργανωτή της αποστολής κου Olumbe Akinkugbe.

16.2 22 Ιατρείο εκτός πρωτεύουσας μισή ώρα ανατολικά  της Ondo town, BOLORUNDURO.

17.2.22 Ιατρείο στα Slums regions της πρωτεύουσας Ondo town. Εκεί όλοι είναι πτωχοί. Τρεις μάνες ήταν υποσιτισμένες  και τα βρέφη  τους, δυο, τεσσάρων και δεκατριών μηνών, υπέφεραν από καχεξία λόγω έλλειψης μητρικού  γάλακτος. Δόθηκε γάλα σκόνη βρεφικής ηλικίας, που οι «Γιατροί Καρδιάς» το έφεραν από τα Ελλάδα - το πρώτο γεύμα το κατανάλωναν ευθύς αμέσως επί τόπου με βουλιμία. 

Οι κυριότερες ασθένειες ήταν οι εξής:

Αρθραλγίες, σωματικοί πόνοι εργασίας, υπέρταση, ελονοσία, οφθαλμικές παθήσεις, δερματοπάθειες, νόσοι αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος, αναιμία, έλλειψη τροφής σε λίγες μητέρες βρεφών με συνέπεια να μην έχουν γάλα για να θηλάσουν τα νεογνά. Τους   χορηγήθηκε Ελληνικό βρεφικό γάλα σκόνη.

18.2.22 Αναχώρηση οδικώς με συνοδεία αστυνομικών και επιστροφή στα Apartments Apapa, Lagos.

19 2.22 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Lagos και πτήση για Κάιρο, Την επόμενη, η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by