Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 

Ετοιμότητα και ευελιξία, αυτοπρόσωπη παρουσία, εθελοντισμός

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ήταν η πρώτη ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έφτασε στη Βαγδάτη την 28/3/2003 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του τελευταίου πολέμου στο Ιράκ. Επίσης, ήταν η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που μπήκε στο Νότιο Λίβανο την 19/7/2006 μεταφέροντας φάρμακα και τρόφιμα για τους τραυματίες, τους άρρωστους και τους άμαχους, πραγματοποίησε δε 3 ανάλογες αποστολές στις πόλεις και τους μικρούς οικισμούς του Νότιου Λιβάνου, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν ( στο Λίβανο έχουν γίνει συνολικά 8 αποστολές ). Ακόμη, ήταν η πρώτη Οργάνωση που έφερε φάρμακα και τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ βομβαρδιζόταν από τους Ισραηλινούς ( 31.12.2008 ).

Η τακτική της Οργάνωσης είναι να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να μπορεί να επισκέπτεται κατά το δυνατό αμέσως τους πληθυσμούς πουαντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες και να συμβάλλει στην επίλυση των σχετικών προβλημάτων με τα μέσα που διαθέτει.

Επίσης, βασικό έργο των «Γιατρών Καρδιάς» είναι να επισκέπτονται τακτικά τους πληθυσμούς που βρίσκονται σε μεγάλη ένδεια και ζουν απομονωμένοι σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, να συμβιώνουν μαζί τους εκεί όπου ζουν ( εν ανάγκη διαμένοντας σε πρόχειρα καταλύματα ή ακόμη και στο ύπαιθρο), να καταγράφουν τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουν επί τόπου ιατροφαρμακευτική, επισιτιστική και όποια άλλη βοήθεια μπορούν.

Αρχή των «Γιατρών Καρδιάς» είναι να προσφέρουν εθελοντικώς και απολύτως ανιδιοτελώς το έργο τους με αυτοπρόσωπη παρουσία και άμεση συμμετοχή εκεί όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που υποφέρουν.

Οι «Γιατροί Καρδιάς», για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, προβαίνουν σε αγορές τόσο από το εξωτερικό ( φάρμακα τροπικών και άλλων ασθενειών ) όσο και από το εσωτερικό. Συγκεντρώνουν, ωστόσο, φάρμακα που τους προσφέρει και το κοινό για χάρη των πολλών ασθενών του τρίτου κόσμου. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται με πολλή φροντίδα και φειδώ σε όσους τα έχουν πραγματική ανάγκη, πάντοτε δε δωρεάν και στο ακέραιο ( αυτό που ο κόσμος εμπιστεύεται στα χέρια μας, το προσφέρουμε ολόκληρο και χωρίς καθυστέρηση εκεί που χρειάζεται ). Τα φάρμακα και τα τρόφιμα  ελέγχονται για την ποιότητα και το χρόνο λήξης της ισχύος τους.

Κανένα μέλος της Οργάνωσης δεν αμείβεται για το έργο του. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον συμβεί να συνεργάζεται ή να συμπράττει με τους «Γιατρούς Καρδιάς». Όσοι μετέχουν στις αποστολές και τις λοιπές δραστηριότητες της Οργάνωσης, μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» ή όχι, καλύπτουν εξ ιδίων όλα τα έξοδά τους ( έξοδα αεροπορικής ή άλλης μετακίνησης, διαμονής, διατροφής κλπ.).

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by