Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 

Χώρες όπου δραστηριοποιείται η Οργάνωση και έργο

Οι χώρες που ως τώρα έχουν επισκεφθεί οι «Γιατροί Καρδιάς» και το αντίστοιχο έργο έχουν συνοπτικά ως εξής (282 αποστολές, περίοδος 1998 - 15.9.2009):

 1. Αγκόλα ( 2 αποστολές : μια για επισιτιστική βοήθεια και μια για ιατρικές υπηρεσίες )
 2. Αιθιοπία ( 9 αποστολές: 2 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 7 για επισιτιστική βοήθεια - από αυτές μία με C 130. Σε 2 αποστολές έγινε και διανομή κουβερτών )
 3. Αφγανιστάν ( 17 αποστολές : 13 για παράδοση φαρμάκων και 4 για επισιτιστική βοήθεια - σε 2 από αυτές έγινε και διανομή κουβερτών και ρουχισμού )
 4. Γεωργία ( 4 αποστολές : μια διερευνητική για εκτίμηση τοπικών αναγκών, μια για αποστολή φαρμάκων στο κρατικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Tbilisi και 2 για επισιτισμό στο Gori , την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. Πρόταση προς το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών για προμήθεια 4 οχημάτων προς ενίσχυση του έργου των τοπικών Αρχών. Τα οχήματα δόθηκαν με φροντίδα της ΥΔΑΣ )
 5. Γκάνα ( 2 αποστολές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ανέγερση κτηρίων για 3 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο )
 6. Γουινέα Μπισάου ( μία αποστολή για επισιτισμό )
 7. Ελλάδα ( 3 αποστολές : 2 επισιτιστικές στους πυρόπληκτους οικισμούς της Ηλείας και Αρκαδίας στην Πελοπόννησο και μια για χορήγηση κουβερτών στο χωριό Βάλμη της Ηλείας μετά το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ, της 8.6.2008. Ανέγερση κτηρίου νηπιαγωγείου στο πυρόπληκτο χωριό Κοτσοχέρα του Δήμου Ωλένης στο νομό Ηλείας – εγκαίνια 4.5.2008 )
 8. Ζάμπια ( μία αποστολή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη )
 9. Ζιμπάμπουε ( 6 αποστολές για επισιτισμό )
 10. Ινδία ( 12 αποστολές από τις οποίες : 2 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 2 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επισιτιστική βοήθεια, 7 για επισιτιστική βοήθεια και μια για κατασκευή 4 σχολικών κτηρίων και 4 κέντρων υγείας στο Gujarat της Δυτικής Ινδίας )
 11. Ινδονησία ( μια αποστολή: μεταφορά από την Αθήνα στην Ινδονησία και παράδοση στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών της νήσου Ιάβας φαρμάκων και νοσοκομειακού υλικού. Διανομή νερού και κουβερτών )
 12. Ιράκ ( 58 αποστολές, από τις οποίες : η πρώτη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο νοσοκομείο της Βαγδάτης Al - Kindy κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του τελευταίου πολέμου, η δεύτερη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ίδιο νοσοκομείο αμέσως μετά την παύση των βομβαρδισμών, 55 αποστολές για μεταφορά και διάθεση φαρμάκων στο νοσοκομείο Al - Kindy και σε άλλα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της χώρας – σε 4 από αυτές διανεμήθηκαν και τρόφιμα. Μία αποστολή έγινε ειδικά στη Βασόρα για επισιτισμό )
 13. Ιράν ( μια αποστολή: συμμετοχή σε μεταφορά με C 130 και παράδοση φαρμάκων και νοσοκομειακού υλικού για τους σεισμοπαθείς της πόλης Bam )
 14. Καμερούν ( 9 αποστολές, από τις οποίες 8 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μία για επισιτισμό. Χορήγηση σεντονιών σε νοσοκομείο. Διάνοιξη 5 πηγαδιών για άντληση πόσιμου ύδατος στην περιοχή Κατράν του Βόρειου Καμερούν )
 15. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ( 4 αποστολές, 3 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια για παράδοση φαρμακευτικού υλικού )
 16. Κένυα ( 8 αποστολές : 3 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 2 για επισιτιστική βοήθεια, μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επισιτισμό, μια για κουβέρτες, υποδήματα, σκηνές κλπ στους εκτοπισμένους και μια αποστολή φαρμάκων στους εκτοπισμένους. Ανέγερση ενός ορφανοτροφείου σε οικόπεδο της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Ναϊρόμπι.)
 17. Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία ( 5 αποστολές : μία αποστολή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 4 για επισιτισμό )
 18. Λίβανος ( 8 αποστολές : 6 για μεταφορά και διάθεση φαρμάκων σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και πρόχειρα ιατρεία, σε 4 από αυτές διανεμήθηκαν επί πλέον νερό και τρόφιμα και πολλά άλλα χρειώδη. Οι 4 πρώτες αποστολές πραγματοποιήθηκαν ενώ το Ισραήλ βομβάρδιζε το Νότιο Λίβανο. Η Οργάνωση μετείχε, επίσης, σε μια μεγάλη αποστολή  φαρμάκων που έγινε, ομαδικά από πολλούς φορείς, στην αρχή του πολέμου, με C 130. Δυο αποστολές έγιναν αποκλειστικά για επισιτισμό)
 19. Λιβερία ( μία αποστολή για επισιτιστική βοήθεια )
 20. Μαδαγασκάρη ( 4 αποστολές : μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 3 για επισιτισμό )
 21. Μαλάουϊ ( 3 αποστολές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε 2 από αυτές δόθηκε και επισιτιστική βοήθεια )
 22. Μιανμάρ ( Βιρμανία ) ( μια αποστολή για επισιτιστική βοήθεια προς τα θύματα του κυκλώνα «Ναργκίς» που έπληξε τη χώρα στις 2-3 Μαϊου 2008 )
 23. Μοζαμβίκη ( 4 αποστολές : μία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 3 για επισιτισμό)
 24. Μολδαβία ( μία αποστολή για οργάνωση οδοντιατρείου και εγκατάσταση οδοντιατρικού εξοπλισμού στη γυναικεία Μονή Raciula , περιοχή της πόλης Kalaraci , στα δυτικά σύνορα της Μολδαβίας )
 25. Μπαγκλαντές ( 3 αποστολές στους υποσιτιζόμενους, τους πλημμυροπαθείς και τα θύματα του κυκλώνα του Νοεμβρίου 2007 – χορήγηση ειδών διατροφής, πόσιμου νερού, ρουχισμού και κουβερτών)
 26. Μπενίν ( 2 αποστολές, μια για έναρξη εργασιών ανέγερσης Κέντρου Διαμονής Άστεγων Τυφλών και μια για εγκαίνια του έτοιμου κτηρίου )
 27. Μποτσουάνα ( μια αποστολή : κρεβάτια και κλινοστρωμνή σε 2 γηροκομεία )
 28. Μπουρούντι ( 18 αποστολές : 9 αποστολές φαρμάκων, 2 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μια για επισιτισμό και επίσημη θεμελίωση ανέγερσης σχολείου, μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επισιτισμό, δυο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εγκαίνια λειτουργίας σχολείου, μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισιτισμό και θεμελίωση 2 κτηρίων, μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισιτισμό και εγκαίνια νοσοκομειακού συγκροτήματος , μια για επιθεώρηση εκτέλεσης έργων ).
 29. Ναμίμπια ( μια αποστολή: ρουχισμός κλπ. σε ορφανοτροφείο )
 30. Νίγηρας ( 2 αποστολές, μια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επισιτισμό, μια για επισιτισμό )
 31. Νιγηρία ( 15 αποστολές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ανέγερση 2 σχολείων στην πολιτεία Ebonyi και επισκευή στέγης ναού Αγίου Ιγνατίου. Ανέγερση ιατρικού κέντρου στο χωριό SHE της πολιτείας Niger .Ανέγερση οίκου ψυχασθενών στο χωριό Zongoro της πολιτείας Bauchi )
 32. Ουγκάντα ( μία αποστολή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη )
 33. Πακιστάν ( 4 αποστολές : μια για μεταφορά με C 130 και παράδοση στο Ισλαμαμπάντ φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού για τα θύματα του σεισμού της 8ης Οκτωβρίου 2005, μια επισιτιστική αποστολή στην πόλη Quetta και 2 επισιτιστικές αποστολές στο δυτικό Πακιστάν – τα τρόφιμα αγοράστηκαν από το ανατολικό Αφγανιστάν. Στις 2 τελευταίες αποστολές διανεμήθηκαν και είδη ενδυμασίας )
 34. Παλαιστίνη ( 9 αποστολές: μία διερευνητική, μία επισιτιστική, 5 για αποστολή φαρμάκων και 2 για αποστολή φαρμάκων και επισιτισμό. Από αυτές, οι 2 αποστολές φαρμάκων έγιναν με C 130 και μια με πλοίο που οργάνωσε η Hellenic Aid . )
 35. Ρουάντα ( μια αποστολή για επισιτιστική βοήθεια )
 36. Σιέρα Λεόνε ( 3 αποστολές, μια για επισιτιστική βοήθεια και 2 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεά γεωργικού μηχανήματος συγκομιδής και επεξεργασίας ρυζιού )
 37. Σομαλία ( 10 αποστολές για επισιτιστική βοήθεια )
 38. Σουδάν ( 31 αποστολές, από τις οποίες μία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 2 αποστολές φαρμάκων, 28 για επισιτιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες του Βόρειου και Νότιου Νταρφούρ, στο Νταρφούρ ή στα περίχωρα του Χαρτούμ )
 39. Σρι-Λάνκα ( 3 αποστολές για τους πληγέντες από το τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό της 26.12.04. Από αυτές: μία για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων με C 130 και επισιτιστική βοήθεια, μία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επισιτιστική βοήθεια και μία για επισιτιστική βοήθεια. Ανέγερση διώροφου σχολείου στοιχειώδους εκπαίδευσης για 320 μαθητές )
 40. Συρία ( 5 επισιτιστικές αποστολές )
 41. Τανζανία (5 αποστολές για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - σε 2 από αυτές δόθηκε και επισιτιστική βοήθεια. Κατασκευή δυο δεξαμενών ύδατος )
 42. Τουρκία ( νησιά Ίμβρος και Τένεδος – μια αποστολή για παράδοση στους εναπομείναντες Έλληνες αναγκαίων φαρμάκων. Χορήγηση διαφόρων ειδών διατροφής στους ίδιους ανθρώπους. Φάρμακα δόθηκαν και στους Μουσουλμάνους )
 43. Τσαντ ( μία αποστολή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη )
 44. Τυνησία ( μια αποστολή για επισιτισμό )
 
 
follow us
   
 
site created and hosted by