Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

2η Αποστολή στο Λίβανο

Το Ισραήλ συνεχίζει τις από αέρος πολεμικές επιχειρήσεις του στο Λίβανο και τα θύματα μεταξύ των αμάχων είναι αναρίθμητα ( τραυματίες, ξεσπιτωμένοι και καταδιωγμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που μετακινούνται με κάθε μέσο από τις νότιες περιοχές της χώρας προς τη Βηρυτό και γύρω από αυτήν ). Οι ανάγκες των τραυματιών, των ασθενών και των άστεγων οικογενειών είναι τεράστιες γι’ αυτό οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να στείλουν επειγόντως βοήθεια σε φάρμακα και τρόφιμα.

Ομάδα μελών της Οργάνωσης αναχώρησε αεροπορικώς από την Αθήνα για τη Δαμασκό την   Παρασκευή, 28/7/2006, συνοδεύοντας φορτίο φαρμάκων βάρους 1650 κιλών. Στο αεροδρόμιο της Δαμασκού τα φάρμακα μεταφορτώθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο και, με τη συνοδεία των «Γιατρών Καρδιάς», μεταφέρθηκαν οδικώς στο Λίβανο.

Την πρώτη ημέρα ( Παρασκευή) αγοράστηκαν διάφορα αναγκαία  είδη από τη Βηρυτό και διανεμήθηκαν στους πεινασμένους που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη αυτή και στα νότια περίχωρά της. Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν:
20.000 φιάλες νερό, 8 τόνοι γάλα, 5 τόνοι ζάχαρη, 5 τόνοι αλεύρι και 8 τόνοι ρύζι.
Την επόμενη ημέρα (Σάββατο) διανεμήθηκαν τα φάρμακα στα σημεία όπου οι Λιβανέζοι είχαν οργανώσει πρόχειρα ιατρεία στα οποία εργάζονταν Λιβανέζοι νοσοκόμοι και γιατροί.

Η διανομή αυτή έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες όχι μόνο στη Βηρυτό, αλλά και σε πάρα πολλές πόλεις και οικισμούς μεταξύ Βηρυτού και Σιδώνας.
Οι «Γιατροί Καρδιάς» ήταν παρόντες στον τόπο της μεγάλης τραγωδίας στην πόλη Κάνα όπου οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν κτήριο στο οποίο είχαν καταφύγει  οικογένειες με πολλά παιδιά-τα νεκρά παιδιά που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ήταν 37.

Το έργο των «Γιατρών Καρδιάς» ήταν δυσχερέστατο, αφού γινόταν σε τόπους που συνεχώς βομβαρδίζονταν. Ο λαός του Λιβάνου υποδεχόταν με ενθουσιασμό τους «Γιατρούς Καρδιάς», ενώ πολλοί φιλούσαν συγκινημένοι την ελληνική σημαία που πάντοτε φέρουν μαζί τους τα μέλη της αποστολής.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by