Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

1η Αποστολή Φαρμακευτικού και Νοσοκομειακού Υλικού στο Λίβανο

Το Ισραήλ προ ημερών άρχισε πολεμικές επιχειρήσεις από αέρος στο Λίβανο. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώνονται πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να στείλουν επειγόντως στο μέτωπο φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών και γενικότερα των ασθενών.

Ομάδα μελών της Οργάνωσης αναχώρησε αεροπορικώς από την Αθήνα για τη Δαμασκό νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 20/7/2006, συνοδεύοντας φορτίο 650 κιβωτίων με το αναγκαίο υλικό.

Στο αεροδρόμιο της Δαμασκού τα φάρμακα μεταφορτώθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο και, με τη συνοδεία των «Γιατρών Καρδιάς», μεταφέρθηκαν οδικώς στο Λίβανο. Εκεί παραδόθηκαν στις πόλεις Γιατζίν και Ντόουμ την Παρασκευή το πρωί.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» είναι η πρώτη ανθρωπιστική Οργάνωση που μπήκε με βοήθεια στο Λίβανο και δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο των εχθροπραξιών.

Όπως διαπιστώθηκε, στόχο των ισραηλινών φαίνεται να αποτελεί κάθε είδους κτήριο, κινούμενο όχημα και αδιάκριτα σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στο Λίβανο με αποτέλεσμα να ισοπεδώνονται οικισμοί και να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ αυτοί που εγκαταλείπουν τη χώρα είναι αναρίθμητοι. Οι ανάγκες σε φάρμακα είναι πολύ μεγάλες.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by