Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

4η Αποστολή στο Λίβανο

Φάρμακα συσκευασμένα σε 135 κιβώτια μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 18.8.2006 αεροπορικώς από την Αθήνα στη Δαμασκό συνοδευόμενα από τους Γιατρούς Καρδιάς. Τα φάρμακα αυτά συγκεντρώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο κλπ. Στο υλικό αυτό προστέθηκαν και 250 αντιτετανικοί οροί που αγοράστηκαν στη Δαμασκό, διότι ο Λίβανος ενημέρωσε εντελώς πρόσφατα τις ελληνικές Αρχές ότι είχε έλλειψη τέτοιων ορών. Από τη Δαμασκό αγοράστηκαν, επίσης, τρόφιμα ( ρύζι, γάλα σκόνη και φαρίνα για τα παιδιά, τυρί, μπισκότα για τα παιδιά κλπ. ) και άλλα χρειώδη ( όπως νερό σε φιάλες, καφές, τσάι, υγρό σαπούνι, απολυμαντικά τύπου detol κλπ ).

Όλο αυτό το υλικό μεταφέρθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο από τη Δαμασκό στο Λίβανο και συγκεκριμένα στην πόλη Μπάλμπεκ που βρίσκεται στην κοιλάδα Beka. Εκεί άρχισε η διανομή των φαρμάκων ( στα πρόχειρα ιατρεία ), των τροφίμων και των λοιπών ειδών. Ακολούθησαν οι πόλεις Σιδώνα και Τύρος.

Διαπιστώθηκε ότι τα φάρμακα και το υλικό που μεταφέρθηκε προ ενός μηνός περίπου ως βοήθεια από την Eλλάδα με C130 βρίσκεται ακόμη στο τελωνείο του Λιβάνου ( στο υλικό αυτό περιλαμβάνονται και τα φάρμακα των Γιατρών Καρδιάς που παραδόθηκαν για να μεταφερθούν με το C130 ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Λιβανέζοι, μετά την εκεχειρία, εγκαταλείπουν τους καταυλισμούς τους και επιστρέφουν στα βομβαρδισμένα σπίτια τους. Προσπαθούν να σηκώσουν τα συντρίμμια από τα ερείπια. Αισιοδοξούν ότι γρήγορα θα επισκευάσουν  τα σπίτια τους ή θα τα ξαναχτίσουν. Πολλοί εργάζονται για να διορθώσουν ορισμένες ζημιές στους δρόμους ή στα σπίτια άλλων. Γενικά, ο κόσμος δεν φαίνεται να έχει αποθαρρυνθεί από τις τεράστιες καταστροφές.

Οργανώσεις και ΜΚΟ που προσφέρουν βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έγιναν αντιληπτά να εργάζονται στις πόλεις και τους οικισμούς που επισκέφτηκαν οι Γιατροί Καρδιάς. Μόνο ένα αυτοκίνητο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού έγινε αντιληπτό να κινείται στο δρόμο προς διάφορες κατευθύνσεις με αναπεπταμένη τη σημαία του, αλλά δεν φάνηκε ότι πρόσφερε στον κόσμο βοήθεια.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by