Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

1η Αποστολής στην Τουρκία (Ίμβρος, Τένεδος ). Διάθεση φαρμάκων και ειδών διατροφής.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 9.10.2006, ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη μεταφέροντας 20 κιβώτια φαρμάκων, τα οποία προορίζονταν για τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου Ίμβρο και Τένεδο.

Από την Αλεξανδρούπολη, η ομάδα έφτασε δια θαλάσσης στην Τένεδο όπου συνάντησε περί τα 20 άτομα ελληνικής καταγωγής. Στους ανθρώπους αυτούς, καθώς και στους μουσουλμάνους κατοίκους του νησιού, η ομάδα μοίρασε μέρος των φαρμάκων.

Τα υπόλοιπα δόθηκαν στους Ιμβριώτες που βρίσκονταν στην Τένεδο και επέστρεφαν στην Ίμβρο, για να τα μεταφέρουν και να τα μοιράσουν εκείνοι στους κατοίκους της Ίμβρου. Τα φάρμακα που διανεμήθηκαν ήταν αντιβιοτικά, παυσίπονα και αντιυπερτασικά. Ειδικά για τους κατοίκους της Τενέδου, η ομάδα προμηθεύτηκε από την τοπική αγορά ρύζι, μακαρόνια, καφέ, φρούτα και κατεψυγμένα κοτόπουλα. Τα τρόφιμα αυτά διανεμήθηκαν στους έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους της Τενέδου.

Οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι των δυο νησιών είναι ολιγάριθμοι, πολύ φτωχοί και νιώθουν απομονωμένοι. Χάρηκαν πολύ και αναθάρρησαν από την επίσκεψη των «Γιατρών Καρδιάς». Οι έλληνες της Τενέδου ήταν πολύ συγκινημένοι και φιλούσαν τα χέρια των μελών της αποστολής.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by