Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

7η Αποστολή στο Λίβανο (επισιτισμός)

Την Παρασκευή, 5.1.2007, ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» επισκέφτηκε το Λίβανο με σκοπό να προσφέρει τρόφιμα σε προσφυγικές οικογένειες του Νότιου Λιβάνου. Η ομάδα έφτασε στη Βηρυτό και από εκεί μετακινήθηκε αρχικά στην Τρίπολη και ακολούθως στη Σιδώνα ( Sidon ), την Τύρο ( Tyre ), την Κανά ( Kanah ) και σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά που βομβαρδίστηκαν προ μηνών.

 Όπως διαπιστώθηκε, οι οικογένειες που έμειναν χωρίς σπίτι έχουν συγκεντρωθεί και ζουν πολλές μαζί στα σπίτια που δεν καταστράφηκαν. Η ομάδα προμηθεύτηκε τρόφιμα ( λάδι, ψωμί, μακαρόνια, αλεύρι, ρύζι κλπ ), απορρυπαντικά και πάρα πολλά άλλα απαραίτητα είδη και τα διένειμε σε 14 διάσπαρτες οικογένειες που διαπιστώθηκε ότι είχαν σοβαρές ελλείψεις. 

Η ομάδα επισκέφτηκε και το χωριό Taibe στο οποίο οι «Γιατροί Καρδιάς» έχουν προτείνει ( προς την ΑΔΕΔΥ ) να ανεγερθεί μικρό νοσοκομείο.

Ο Νότιος Λίβανος εξακολουθεί να είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει ακόμη για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τους βομβαρδισμούς. Οι Λιβανέζοι, ωστόσο, είναι λαός υπερήφανος. Δεν μεμψιμοιρούν και δεν ζητούν τίποτε. Είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα διορθωθούν. Τα σπίτια όπου διαμένουν και το περιβάλλον τους είναι πεντακάθαρα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by