Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

7η Ιατροφαρμακευτική Αποστολή στο Καμερούν

Στις 6 Φεβρουαρίου 2008, πενταμελής ομάδα μελών της Οργάνωσης αναχώρησε για την πόλη Ντουάλα του Καμερούν, με σκοπό την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών της βόρειας χώρας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν επίσης η μετάβαση σε 5 διαφορετικές περιοχές για την διαπίστωση της κατασκευής και λειτουργίας πηγαδιών ποσίμου ύδατος, η χρηματοδότηση των οποίων είχε γίνει από φίλους της Οργάνωσης.

Η ομάδα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη Garoua του βόρειου Καμερούν και στην συνέχεια οδικώς στην περιοχή Katrang  όπου και εγκαταστάθηκε σε οικήματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί από την Ορθόδοξη  Ελληνική εκκλησία.

Τα μέλη της αποστολής παρείχαν περίθαλψη σε άτομα, τα οποία προσήλθαν τόσο από τις περιοχές του Καμερούν σε απόσταση έως 70 χιλιόμετρα από τον καταυλισμό όσο και από την γειτονική χώρα Τσαντ, αφού διέσχισαν τα σύνορα, τα οποία απείχαν λίγα μόνο χιλιόμετρα.

Τα συχνότερα προβλήματα υγείας ήταν ελονοσία, ελμινθιάσεις, οσφυαλγία, σχιστοσωμίαση, αρθραλγίες, διάρροιες, επιληψία, προβλήματα οφθαλμών, λοιμώξεις αναπνευστικού και ουροποιογεννητικού.

Μέλη της ομάδας περιηγήθηκαν τις διάφορες τοποθεσίες διάνοιξης πηγαδιών, διαπίστωσαν την καλή λειτουργία τους και δέχτηκαν την έκφραση της ευγνωμοσύνης των κατοίκων για την πολύ σημαντική προσφορά της Οργάνωσης και τη συμβολή της στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού της περιοχής.

Τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν στις 16/2 στην πόλη Ντουάλα για να πραγματοποιήσουν την επόμενη αποστολή τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by