Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση της 14ης αποστολής των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡΔΙΑΣ στη Νιγηρία

Την Πέμπτη 30.10.2008, τετραμελής ομάδα του Σωματείου αναχώρησε για την Νιγηρία με σκοπό να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε αγροτικούς πληθυσμούς απομακρυσμένων περιοχών των Πολιτειών Benue και Niger.

Η ομάδα αφίχθηκε στην Abuja και από εκεί κατευθύνθηκε στην πόλη Makurdi, πρωτεύουσα της Πολιτείας   Benue. Την οργάνωση και τον προγραμματισμό της αποστολής τοπικά στην Πολιτεία αυτή ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας με εντολή του Προέδρου της Πολιτείας RT Honourable Gabriel Suswan, ο οποίος προσκάλεσε τους «Γιατρούς Καρδιάς» να επισκεφτούν την Πολιτεία Benue, για να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε πληθυσμούς απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών.

Η εργασία άρχισε την Παρασκευή, 31.10.2008. Επί δυο ημέρες η ομάδα εργάστηκε στην περιοχή του οικισμού Anyiim. Ακολούθησαν οι οικισμοί  Naka ( μια ημέρα ), Agagbe (δυο ημέρες), Upu και Otukpo-Icho ( μια ημέρα ).

Εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από AIDS στην Πολιτεία Benue ( Χριστιανικοί πληθυσμοί ).

Στον οικισμό Agagbe, η ομάδα εργάστηκε στο ιατρικό κέντρο που βρίσκεται εκεί. Η κατάσταση του κτηρίου είναι πολύ άσχημη και γι’αυτό αποφάσισαν να φροντίσουν για την επισκευή και αποκατάσταση του ιατρικού κέντρου στην Agagbe. 

Μετά από συνεννόηση με τον Health Commissioner της Πολιτείας και τον ορθοπεδικό γιατρό Dr. I.M. Onuh, πρόεδρο του Local Government Council της πόλης Otukpu, η ομάδα αποφάσισε να επισκεφτεί και πάλι την Πολιτεία Benue μαζί με 2 ορθοπεδικούς γιατρούς από την Αθήνα προκειμένου να χειρουργήσουν επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο της Otukpo ( θα εφαρμόσουν εξωτερικές οστεοσυνθέσεις, τις οποίες οι «Γιατροί Καρδιάς» θα φέρουν από την Ελλάδα ).

Την Πέμπτη, 6.11.2008, η ομάδα αναχώρησε για την πόλη Mina της Πολιτείας Niger όπου εργάστηκε μέχρι την Κυριακή9.11.2008. Οι οικισμοί ή περιοχές όπου εργάστηκε προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν οι εξής: Ishon Dagah (6.11.220 ), Kadna ( 7.11.2008 ), Kuchi ( 8.11.2008 ), Guni (9.11.2008 ).

Οι κυριότερες ασθένειες ήταν οι εξής: ελονοσία, ελμινθιάσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού, δυσεντερίες, αναιμία, αρθραλγίες, οφθαλμολογικές παθήσεις και δερματοπάθειες.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ζήτησαν από τους αρμόδιους της Πολιτείας Benue τεχνικά σχέδια και εκτίμηση των δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανακαίνιση του ιατρικού κέντρου στην Agagbe και την ανέγερση σχολικού κτηρίου με 6 αίθουσες σε απομακρυσμένη περιοχή της Πολιτείας, όπου δεν υπάρχει σχολείο.

Η Οργάνωση ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Πολιτείας Benue για τη φιλοξενία και για τα μέσα που έθεσε στη διάθεση των «Γιατρών Καρδιάς» καθώς και όλους τους παράγοντες της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας που συνέβαλαν στην επιτυχία της αποστολής. Ευχαριστίες απευθύνονται και στον Ko. Paios, senator της Πολιτείας Niger, που πρόσφερε το αυτοκίνητό του για τις μετακινήσεις των μελών της ομάδας, επί όσο χρόνο εργάστηκαν στην Πολιτεία Niger.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by