Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
Αποστολές

Έκθεση 3ης Αποστολής των Γιατρών Καρδιάς στη Σιέρα Λεόνε (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)

Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, εξαμελής ομάδα μελών του σωματείου αναχώρησε για την πρωτεύουσα της Σιέρας Λεονε Freetown μέσω Λονδίνου. Σκοπός της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων της αγροτικής περιοχής Yonibana, που απέχει 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και που περιλαμβάνει 16 χωριά.

Η αποστολή είχε οργανωθεί από τον τοπικό παράγοντα Βίκτωρα Κάνου, ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής αυτής. Ο κ. Κάνου φιλοξένησε τα μέλη της αποστολής σε ένα νεόδμητο κτήριο και παρείχε όλα τα απαραίτητα για μια άνετη παραμονή, όπως νερό, τροφή και μεταφορικό μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Η εξέταση των ασθενών της περιοχής είχε οργανωθεί σε σχολικά κτήρια και είχαν κατασκευαστεί καθιστικά σε υπόστεγα για τους αναμένοντες να εξεταστούν. Η τάξη κατά την προσέλευση των ασθενών ήταν υποδειγματική, στους ιατρούς δε του σωματείου είχε διατεθεί νοσηλευτικό προσωπικό για τις συνεννοήσεις με τις τοπικές διαλέκτους.

Από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου αντιμετωπίστηκε μεγάλος αριθμός ασθενών. Το συχνότερο πρόβλημα υγείας ήταν η ελονοσία, λόγω της περιόδου των βροχών που προηγήθηκε. Εντύπωση προκάλεσε η νοσηρότητα των παιδιών όλων των ηλικιών, καθώς και το γεγονός της σχεδόν παντελούς έλλειψης φαρμακευτικής αγωγής από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Άλλες συχνές ασθένειες ήταν ελμινθιάσεις, λοιμώξεις ( ωτίτιδα, πνευμονία, ουροποιογεννητικού, δέρματος ), αρθραλγίες, οσφυαλγίες, τραύματα, προβλήματα οφθαλμών, διαρροϊκά σύνδρομα, επιληψία, υπέρταση, καχεξία.

Σημειώνεται ότι με τη φροντίδα των «Γιατρών Καρδιάς» στην αρχή του χρόνου χρηματοδοτήθηκε  η αγορά αγροτικών μηχανημάτων συγκομιδής ρυζιού για τους κατοίκους της περιοχής Yonibana, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την καλύτερη εκμετάλλευση της εύφορης γης. Τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν ήδη στην πρόσφατη συγκομιδή του Νοεμβρίου.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by