Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 3ης Αποστολής στη Ζιμπάμπουε, Επισιτισμός

Ομάδα μελών των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στην πρωτεύουσα Harare της Ζιμπάμπουε τη Δευτέρα, 23.3.2009, με σκοπό να προμηθευτεί και να μοιράσει  τρόφιμα σε πληθυσμούς που πάσχουν σοβαρά από έλλειψη τροφίμων.

Εκτός από πείνα, η χώρα πάσχει και από ασθένειες ( χολέρα ) με αποτέλεσμα να απλώνεται η δυστυχία σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού και πολλοί να εγκαταλείπουν τη Ζιμπάμπουε.

Η ομάδα μετακινήθηκε στην πόλη Mutare, στα ανατολικά σύνορα της χώρας με τη Μοζαμβίκη, από όπου παρήγγειλε στους εμπόρους στη Μοζαμβίκη να φορτώσουν σε φορτηγά αυτοκίνητα βασικά είδη ( σιτάλευρο, ζάχαρη, ρύζι ) και νερό και να τα μεταφέρουν στην πόλη Mutare. Τα τρόφιμα και το νερό έφτασαν και διανεμήθηκαν στους πληθυσμούς της περιοχής της πόλης αυτής.

Διευκρινίζεται ότι η ομάδα δεν βρήκε και πάλι τρόφιμα στις τοπικές αγορές χονδρικής πώλησης  τροφίμων της Ζιμπάμπουε και έτσι αναγκάστηκε να κάνει εισαγωγή από τη γειτονική Μοζαμβίκη. Επίσης, διευκρινίζεται ότι το εμφιαλωμένο νερό που αγοράστηκε από τη Μοζαμβίκη μοιράστηκε στον κόσμο για να μην πίνει νερά που ίσως είναι μολυσμένα από τη χολέρα.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by