Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση της 15ης αποστολής των Γιατρών Καρδιάς στη Νιγηρία

Στις 31 Μαρτίου 2009 αναχώρησε πενταμελής αποστολή των Γιατρών Καρδιάς για την πρωτεύουσα της Νιγηρίας Abuja. Σκοπός της αποστολής ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών διαφόρων αγροτικών υποβαθμισμένων περιοχών της πολιτείας Benue. Είχε προηγηθεί αίτημα του προξένου της πρεσβείας της Νιγηρίας στην Αθήνα κ. Adama προς την Οργάνωση για περίθαλψη πληθυσμών της πολιτείας Benue. Η προετοιμασία της αποστολής και η επιλογή των περιοχών, όπου θα λάμβανε χώρα το έργο των Γιατρών Καρδιάς, είχε γίνει από τον μόνιμο γραμματέα της τοπικής υγειονομικής διοίκησης κ. Biem.

Κατά τη άφιξη στο αεροδρόμιο της Abuja τα μέλη της αποστολής οδηγήθηκαν με αυτοκίνητο της τοπικής κυβέρνησης της πολιτείας στο ξενοδοχείο όπου διανυχτέρευσαν και την επομένη κινήθηκαν προς την πρωτεύουσα της πολιτεία Makurdi. Κατά την διαδρομή η ομάδα προσέφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες στην περιοχή Daudu, και τις μεταμεσημβρινές ώρες οδηγήθηκε στο κυβερνητικό κτήριο φιλοξενίας υψηλών προσώπων.

Τις επόμενες ημέρες τα μέλη των Γιατρών Καρδιάς επισκέφτηκαν τις εξής περιοχές της πολιτείας:
Την 1η Απριλίου το χωριό Itapka της περιοχής τοπικής αυτοδιοίκησης Obi.
Στις 2/4 τα χωριά Echori και Adum East της ίδιας περιοχής.
Στις 3 /4 την περιοχή Konshisha.
Στις 4/4 τα χωριά Tarakuward, Tse Biaga και Shona της περιοχής τοπικής αυτοδιοίκησης Gwer  και
Στις 5/4 εργάστηκε στο ιατρικό κέντρο Ukohol  της περιοχής Guma.
Τις απογευματινές ώρες, η ομάδα επέστρεψε στην Abuja και την επομένη, στις 6/4, στην Αθήνα.

Στις παραπάνω περιοχές εξετάστηκε ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων με διάφορα προβλήματα υγείας, στους οποίους χορηγήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Συχνότερα προβλήματα ήταν ελμινθίαση, οσφυαλγία, αρθραλγίες, νοσήματα οφθαλμών, ελονοσία, λοιμώξεις ουροποιογεννητικού και αναπνευστικού, διαρροϊκά σύνδρομα, HIV/AIDS,  επιληψία κ.α.

Την ημέρα της αναχώρησης από την πολιτεία, η ομάδα έγινε δεκτή από τον κυβερνήτη Dr. Suswan, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την προσφορά των Γιατρών Καρδιάς προς τον λαό της περιοχής του. Τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν με την σειρά τους τον κυβερνήτη για την φιλοξενία που τους προσέφερε στο πολυτελές κυβερνητικό οίκημα.

Η ομάδα πρότεινε στον κυβερνήτη να αποστείλει  δύο ορθοπεδικούς στην πολιτεία οι οποίοι θα μεταφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία με σκοπό να εργασθούν για κάποιο διάστημα και ενδεχομένως να διδάξουν τους τοπικούς ιατρούς σε θέματα ορθοπεδικής τραυματιολογίας.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by