Τα νέα μας
Η Οργάνωση
Σκοποί της Οργάνωσης
Ετήσιες εκθέσεις
Η χρηματοδότηση
Περιοχές δράσης και έργου
Αποστολές
Έργα υποδομών της Οργάνωσης
Καλεντάρι δράσης
Συνεντεύξεις
   
   
 
 
 
 
 
 
 
������������������

Έκθεση 10ης Αποστολής στην Κένυα. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσφορά φαρμάκων και τροφίμων

Την Κυριακή, 6.12.2009, τετραμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς» προερχόμενη από το Μπουρούντι όπου πραγματοποίησε την 20η αποστολή της, επισκέφθηκε την Κένυα με σκοπό να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ασθενείς, να διανείμει τρόφιμα και να διαθέσει φάρμακα για τους ασθενείς που νοσηλεύει ο Αρχιεπίσκοπος Ναϊρόμπι Μακάριος. Στην αποστολή αυτή οι «Γιατροί Καρδιάς» συνεργάστηκαν με την Κυπριακή Οργάνωση «Sofia Foundation for Children», η οποία υποστηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κένυα

Την πρώτη ημέρα ( 6.12.2009 ) η ομάδα εργάσθηκε στον οικισμό Kibera, στην παραγκούπολη, όπου εξέτασε πολλούς ασθενείς. Στην περιοχή αυτή με τα φτωχόσπιτα, έγινε και διανομή τροφίμων. Η παραγκούπολη της Kibera είναι φτωχογειτονιά ( neighborhood, slum area ) του Nairobi και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Nairobi, έχει δε πληθυσμό που υπολογίζεται ότι φτάνει το 1.200.000 κατοίκους. Είναι η δεύτερη πιο μεγάλη φτωχογειτονιά της Αφρικής και χωρίζεται σε πολλές συνοικίες (είδος χωριών ).

Τη Δευτέρα, 7.12.2009, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ορφανοτροφείο που συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην περιοχή Niyeri του Nairobi. Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία με την Οργάνωση «Sofia Foumdation for Children», η οποία έχει εξασφαλίσει τη διατροφή των ορφανών. Οι «Γιατροί Καρδιάς» εξέτασαν όλα τα παιδιά και χορήγησαν τρόφιμα και φάρμακα για τα παιδιά.

 
 
follow us
   
 
site created and hosted by